Jméno Mackenzie znovu v sérii Grand Prix

Jméno Mackenzie znovu v sérii Grand Prix

Starší z dvojice synů skotské legendy motocyklového závodění Nialla Mackenzieho, podepsal dvouletou smlouvu s týmem nejnižší kubatury mistrovství světa, Worldwide Race Group.

Mackenzie debutoval jako třináctiletý ve skotském a britském šampionátu minibiků. Od roku 2008 závodil v britském šampionátu v kubatuře do 125ccm a své první vítězství si na konto připsal loni v létě, když exceloval závodem na okruhu Cadwell Park.

V roce 2009 absolvoval skotský závodník také juniorský šampionát Red Bull Rookies Cup, který ukončil na dvacátém místě, letos se zlepšil a byl patnáctý. Nechyběl ani v závodech Grand Prix, protože dostal příležitost si dvakrát vyzkoušet závodění s elitou světa na divokou kartu.

Poprvé v britské Grand Prix na okruhu v Silverstonu, kde ovšem závod nedokončil a pak v poslední Velké ceně roku ve španělské Valencii, tam cílem projel jednadvacátý. Teď podepsal dvouletou smlouvu, což znamená, že bude jezdcem, který příští rok uzavře kapitolu 125ccm závodění a zahájí novou éru čtyřdobé Moto3.

Skotovými hrdiny jsou mimo svého slavného otce, jezdci královské MotoGP Američan Ben Spies a italský devítinásobný šampion Valentino Rossi. Pokud zrovna nezávodí jezdí na kole, skáče padákem nebo lyžuje, ale hlavně studuje techniku, která mu v jeho závodní kariéře jenom prospěje.

Doporučujeme

Články odjinud