Jonas Folger nebude letos závodit

Jonas Folger nebude letos závodit

Jonas Folger se již delší dobu potýká se zdravotními problémy a z toho důvodu bude muset vynechat letošní ročník MotoGP.

Jonas Folger loni začal jezdit z kategorii MotoGP. Při domácím závodě na Sachsenringu se dostal na stupně vítězů. V závěru roku ovšem onemocněl a musel vynechat čtyři poslední závody sezóny.

Německému jezdci byl diagnostikován Gilbertův syndrom, což je genetická porucha. Při této poruše nejsou játra schopna účinně zpracovávat toxiny.

Ještě před pár týdny Němec doufal, že se mu podaří dostat se opět do formy a být připraven na sezónu 2018, jenže nakonec je vše jinak.

Do začátku předsezónních testů zbývá zhruba deset dní a Folger zatím není natolik v pořádku, aby mohl jezdit s motocyklem MotoGP, proto se rozhodl, že v roce 2018 závodit nebude.

Kdo Folgera v sedle Yamahy týmu Tech 3 nahradí a stane se tak kolegou Johanna Zarca, se zatím neví. Tým zatím hledá náhradu, což dle slov šéfa týmu nebude nic snadného vzhledem k tomu, že všichni rychlí jezdci už jsou pod smlouvou.

„Včera v noci mi zavolal Jonasův manažer Bob Moore. Nemohl jsem ani uvěřit tomu, co mi po telefonu sdělil, tedy tomu, že se Jonas Folger rozhodl vynechat sezonu MotoGP 2018, protože se necítí být stoprocentně v pořádku po psychické ani fyzické stránce,“ sdělil šéf týmu Herve Poncharal. „Jeho rozhodnutí respektuji, přestože je to těžké přijmout,“ dodává Poncharal.

Zdroj: Yamaha

Doporučujeme

Články odjinud