Jonas Folger testoval v Aragonii Kalex Moto2

Jonas Folger testoval v Aragonii Kalex Moto2

Před začátkem letošní sezóny oznámil Jonas Folger, že letos nebude z důvodu nemoci závodit. Nyní se objevil na testech v Aragonii.

Němec Jonas Folger musel vynechat konec loňské sezóny z důvodu nemoci. Tehdy ještě věřil, že se na začátku letošního roku vrátí. Měl podepsanou smlouvu s týmem Monster Yamaha Tech3. Nicméně jeho zdravotní stav návrat neumožnil. Tým musel na poslední chvíli hledat náhradu. Místo Folgera nakonec jezdí Hafizh Syahrin.

Šéf týmu Tech3 sice ještě před nějakým časem říkal, že má zájem, aby Folger pro tým v budoucnosti opět závodil, ale situace je nakonec jiná. Tým Tech3, který bude příští rok používat stroje KTM (místo Yamahy, s níž spolupracoval doposud), již oznámil jezdecké složení, v němž Folger nefiguruje. Pro tým budou jezdit Hafizh Syahrin a Miguel Oliveira.

Folger tedy nyní hledá jiné možnosti. Tento týden se ve středu a ve čtvrtek zúčastnil testů v Aragonii. Ve středu si vyzkoušel motocykl Kalex s motorem Honda a ve čtvrtek otestoval motocykl s motorem Triumph. Cílem bylo mimo jiné i zjistit to, zda si Folger stále může užívat jízdu na motocyklu.

Spoluzakladatel společnosti Kalex – Alex Baumgartel – po testu sdělil, že ještě s Folgerem nijak neprobíral konkrétní cíle a že se případná Folgerova budoucnost v Moto2 teprve bude řešit.

Folger nebyl v Aragonii jediným jezdcem, který testoval Kalex. Kromě něj se do testu Kalexu zapojili i Alex Márquez a Jesko Raffin.

Foto: Yamaha, zdroj: motorspor.com

Doporučujeme

Články odjinud