Jorge Lorenzo debutoval na Race of Champions

Jorge Lorenzo debutoval na Race of Champions

Minulý týden se španělský závodník Jorge Lorenzo zúčastnil závodu Race of Champions, který se tentokrát konal v Thajsku.

Race of Champions se koná už od roku 1988 a tradičně se jej účastní jezdci z různých odvětví motoristického sportu – formule 1, rallye atd. Letos se mezi ně přidal i letošní šampion třídy MotoGP – Jorge Lorenzo a také bývalý motocyklový závodník Mick Doohan.

V sobotu 15. prosince se konal závod týmů. Jorge Lorenzo vytvořil dvojici s několikanásobným šampionem závodu 24 hodin Le Mans a bývalým jezdcem DTM v jedné osobě – Dánem Tomem Kristensenem. Jejich tým (zvaný All Star) se probojoval do semifinále. Již pošesté v řadě zvítězil tým Německa ve složení Sebastian Vettel a Michael Schumacher.

Den poté se konal závod jednotlivců, ve kterém Jorge Lorenzo skončil po souboji s trojnásobným mistrem světa formule 1 – Sebastianem Vettelem. Mezi jednotlivci zvítězil Romain Grosjean, pilot formule 1.

Jorge Lorenzo je z účasti na Race of Champions nadšený, přestože nevyhrál. „Race of Champions jsem si velmi užil. Zúčastnění jezdci jsou velmi talentovaní a bylo pro mě velkou výzvou pokusit se udržet s nimi tempo. Příště bych se chtěl opět zúčastnit a snad i přivézt nějaké motocykly pro ostatní jezdce, aby si je vyzkoušeli,“ prohlásil Lorenzo.

(Zdroje: motogp.com, raceofchampions.com)

Doporučujeme

Články odjinud