Jorge Lorenzo: Marquez je schopen v Kataru vyhrát

Jorge Lorenzo: Marquez je schopen v Kataru vyhrát

Během své návštěvy v Barceloně promluvil mistr světa MotoGP Jorge Lorenzo o prvních testu v Texasu a o nováčkovi v MotoGP Marcu Marquezovi.

Jorge Lorenzo se stal tváří značky Porsche ve Španělsku. V pondělí v centru Barcelony byl u prezentace vozu Porsche 911 Carrera S4. Lorenzo k tomu dodal: „Je to sen. Těším se, až usednu do vozu Porsche, protože to je legendární značka, která se mi vždycky hodně líbila."

Dvojnásobný mistr světa MotoGP, ale také hovořil o své vášni pro dvě kola. Po úspěšném testu v Sepangu, se vydá jezdec Yamahy spolu s jeho týmovým kolegou Valentinem Rossim a jezdci týmu Repsol Honda Danim Pedrosou a Marcem Marquezem, ne test nového okruhu v Texasu, který je naplánovaný na 12. až 14. března. Na tomto okruhu se letos pojede poprvé závod MotoGP (19. – 21. dubna).  

„Každý okruh má vlastní specifika. Texas se nedá srovnávat se Sepangem. Je tu mnoho rychlých jezdců, musíme být připravení. To je také důvod, proč jedeme do Austinu,“ řekl Lorenzo.

Ačkoliv Dani Pedrosa v předchozích testech předváděl velmi kvalitní výkon, Lorenzo věří, že jeho krajan nebude dominovat v závodech. „Loňskou sezónu končil na vysoké úrovni, a to ho motivuje. Pořád to jsou jen testy, kdy se nejede o body, takže musíme počkat, až začne sezona. Testy jsou zajímavé, protože můžete vyzkoušet svou vlastní rychlost, ale závody jsou něco jiného."

Pedrosův týmový kolega Marc Márquez také ukázala při testování v Sepangu svůj velký potenciál. Jorge Lorenzo nepodceňuje výkon nováčka MotoGP. „Je čím dál, tím víc rychlejší. Jsem si jist, že již v Kataru může bojovat o vítězství." Lorenzo dobře ví, že bude pole velice vyrovnané. „Musíme počítat, že jsou tu taky jezdci jako Bautista, Crutchlow a Bradl, kteří mohou být hodně vepředu."

Doporučujeme

Články odjinud