Jorge Lorenzo pojede od příštího roku u týmu Repsol Honda

Jorge Lorenzo pojede od příštího roku u týmu Repsol Honda

Tým Repsol Honda včera oznámil, že již nebude pokračovat s Pedrosou. Hned poté se objevila spekulace, že by jej mohl nahradit Jorge Lorenzo a nyní je to již oficiální.

V úterý byl oficiálně oznámen konec spolupráce mezi Pedrosou a týmem Repsol Honda. Nedlouho poté se objevila spekulace, že by jej mohl nahradit Jorge Lorenzo. A nyní je již tato informace oficiální. Jorge Lorenzo skutečně pojede v příštích dvou letech u týmu Repsol Honda a stane se tak týmovým kolegou Marca Márqueze.

Již před závodem v Mugellu, kde Lorenzo vybojoval své první vítězství u Ducati, sám jezdec z Mallorky naznačil, že nebude pokračovat s Ducati, ale že v MotoGP bude pokračovat i v dalších dvou letech a že se bude jednat o konkurenceschopný motocykl.

Před nedávnem byl Lorenzo spojován spíše s továrnou Suzuki, ale tam nakonec s největší pravděpodobností příští rok pojede Joan Mir.

Co se týče Lorenzova náhradníka u Ducati, tak o tom už je rozhodnuto. Ducati oficiálně oznámila, že u tovární Ducati pojede Danilo Petrucci.

Foto: Ducati

Doporučujeme

Články odjinud