Jorge Lorenzo si v domácí kvalifikaci připsal hattrick

Jorge Lorenzo získal na svém domácím okruhu třetí pole position v řadě, když v sobotní kvalifikaci porazil druhého Casey Stonera o 0,364 sekundy a je tak na nejlepší cestě vyhrát v Barceloně své první zlato v MotoGP.

Třiadvacetiletý rodák z Mallorky je do této chvíle nejrychlejším mužem víkendu v Katalánsku. V kvalifikaci svou rychlost potvrdil v samotném závěru, protože ze začátku využil kvalifikační šedesátiminutovku k výběru pneumatik pro závod. Nakonec o směsi pro nedělní závod rozhodnou až po ranním tréninku, ale jinak se Lorenzovi podařil hattrick, když zítra už potřetí vřadě odstartuje z první pozice na startovním roštu.

„S třetí pole position jsem opravdu velmi spokojený. Vypadá to, že odvádíme dobrou práci a je to perfektní pocit to zajett v domácím podniku. Bylo to těžké, ale nakonec se mi na měkké pneumatice podařilo zajet rychlá kola,“ řekl Jorge Lorenzo. „Je tu velké horko a myslím, že zítra pojedeme asi jeden z nejtěžších závodů sezony.“

„Za takových podmínek se musím připravit na extrémně náročný závod a také udělat vše potřebné, abych na tom byl dobře po fyzické stránce. Pneumatiky budou také velmi důležité a zítra ještě musíme učinit náš finální výběr. Před kvalifikací jsem si myslel, že už máme ve výběru jasno, ale teď už si nejsem tak jistý a naše konečné rozhodnutí uděláme až po zítřejším zahřívacím tréninku,“ řekl vítěz dnešní kvalifikace.

Wataru Jošikawovi se podařilo zlepšit o dvě sekundy, což je pořádná porce ale ani tak to zatím nestačilo k tomu, aby se dostal z poslední příčky někam výš. Samozřejmě ho jako testovacího jezdce zajímá plno jiných věcí, které využije k dalšímu vývoji M1, ale jinak věří, že v nedělním závodu se dokáže zlepšit ještě víc.

„Myslím, že druhý den se mi v Barceloně dařilo o něco lépe a teď, když už jsem okruh lépe poznal jsem dokázal pracovat na některých menších detailech v nastavení a udělal nějaké změny,“ řekl náhradní jezdec za Rossiho, Japonec Wataru Jošikawa. Myslím, že zítra se dokážu zlepšit ještě víc, i když to bude velmi náročný závod. Udělám maximum, abych neztratil kontakt a čas využil na získání maxima informací, které pomůžou Yamaze v dalším vývoji.“

Doporučujeme

Články odjinud