5
Fotogalerie

Jorge Martín má za sebou úspěšnou operaci

Jorge Martin upadl během Velké ceny Katalánska a způsobil si tím několik zlomenin v pravé ruce. Jezdec byl úspěšně operován.

Jorge Martin během GP Katalánska upadl tak nešťastně, že si zlomil tři kosti v pravé ruce (vřetenní, čtvrtou a pátou záprstní kost). Zranění si vyžádalo operační zákrok. Operaci provedl doktor Xavier Mir v úterý ráno v Barceloně. Zákrok trval přes dvě hodiny. Vřetenní kost a pátá záprstní kost byla zpevněna pomocí šroubů a destiček. Čtvrtá záprstní kost se zahojí sama, tu nebylo potřeba nijak fixovat.

Jorge Martín musí po operaci zůstat 24 hodin v nemocnici. Za tři dny bude moci začít s rehabilitací. Martín má štěstí v neštěstí v tom smyslu, že další závod se jede až za tři týdny v Assenu, takže má více času na rehabilitaci a na přípravu na závod.

„Operace proběhla dobře. Chtěl bych poděkovat doktoru Mirovi a týmu kliniky Dexeus za jejich péči a profesionalitu,“ řekl Španěl po operaci. „Naštěstí nás pád jenom trochu postrašil; po operaci a pár dnech rehabilitace budeme připraveni na další závod, který se jede za tři týdny,“ dodává Jorge Martín.

Chleche1.JPGLesionJorgeMartin 1.jpgLesionJorgeMartin 2.jpg

LesionJorgeMartin 3.jpgLesionJorgeMartin 4.jpg

Doporučujeme

Články odjinud