Jorge Martin měl pozitivní test na koronavirus

Jorge Martin měl pozitivní test na koronavirus

Jorge Martin měl pozitivní test na koronavirus. Minimálně GP San Marina bude muset vynechat.

Dnes bylo oficiálně potvrzeno, že jeden z jezdců třídy Moto2 a jeden z mechaniků měli pozitivní test na nový typ koronaviru. Nakaženým jezdcem je Jorge Martin. V případě mechanika nebylo zveřejněno, o koho se jedná. Dle oficiálních stránek motogp.com je tento mechanik z jiného týmu než Jorge Martin.

Oba nakažení jsou bez příznaků a nacházejí se v izolaci. GP San Marina se nezúčastní. Do paddocku se budou moci vrátit, až budou mít negativní test.

Jorge Martin po závodech v Rakousku ztrácel na vedoucího muže šampionátu jen osm bodů, takže z hlediska boje o titul je teď pro něj nucená pauza dost nepříjemná. Navíc zatím nelze odhadnout, jak dlouho bude jezdec chybět. Další závod se jede hned příští týden, takže na to, aby se zotavil už do příštího závodu, moc času nemá.

Výše zmínění nejsou prvními z prostředí MS silničních motocyklů, kteří se nakazili koronavirem. Už během srpna byl pozitivně testován jeden z členů televizního štábu Dorny a jezdec Red Bull Rookies Cupu Matteo Bertelle.

Ještě dnes dopoledne se spekulovalo o tom, že by nakažených mezi jezdci mohlo být i více. Oficiálně ovšem (zatím) nic takového potvrzeno nebylo.

Zdroj: motogp.com, foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud