Jorge Martin se snaží, aby mohl v Brně závodit

Jorge Martin se snaží, aby mohl v Brně závodit

Jorge Martin, který si na Sachsenringu zlomil nohu, nyní rehabilituje a dělá maximum pro to, aby mohl závodit již v Brně.

Jorge Martin upadl během závodního víkendu na Sachsenringu a při nehodě si způsobil zlomeninu kotníku. Později se zjistilo, že má zlomenou i patní kost. Krátce po nehodě jezdec podstoupil operaci a nyní rehabilituje. Snaží se, aby mohl v Brně závodit.

Jezdec se nyní nachází ve Valencii, kde se věnuje cvičení, tréninku na rotopedu a v bazénu a také fyzioterapii. Brzy se vrátí do Madridu, kde podstoupí další vyšetření za účelem zjistit, jak se jeho zdravotní stav vyvíjí.

Zatím to vypadá, že Jorge Martin do Brna přijede a ve čtvrtek 3. srpna lékaři rozhodnou, zda bude moci závodit.

„Situace se postupně zlepšuje. Čtrnáct dní po operaci jsem začal jezdit na rotopedu a cvičit a brzy začnu plavat,“ říká Jorge Martin. „Všechno to dělám s myšlenkou na to, že budu připraven tak, abych mohl závodit v Brně. Nyní jsem ve Valencii se svým fyzioterapeutem. Jak to tak bývá u tohoto druhu operace, zatím ještě nemůžu chodit. Navzdory bolesti mám naději, že budu moci jet v Brně, ale samozřejmě budu muset ještě na prohlídku přímo na okruhu, kde se rozhodne,“ dodává Španěl.

Zdroj: Gresini Racing

Doporučujeme

Články odjinud