Jorge Martinez a jeho tým nejspíše využije nabídky od Yamahy

Jorge Martinez a jeho tým nejspíše využije nabídky od Yamahy

Tým Power Electronics Aspar nejspíše v příštím roce opustí Aprilii a využije motorů M1 společně s podvozkem Suter

Španělský majitel týmu Jorge Martinez se netají svými plány na příští rok v MotoGP. Minulé pondělí oznámil, že tým Power Electronics jedná o možnosti dodávek podvozků s firmou Suter Racing, do kterých by byl uložen motor Yamaha YZR-M1.

Eskil Suter k tomuto jednání dodal, že pokud by se dohodli na spolupráci, tak jsou schopni dodat podvozek do čtyř měsíců od zadání zakázky.

Martinez má nejlepší momentálně nejlepší jezdeckou dvojici, která používá motocykly specifikace CRT. Jsou jimi Randy de Puniet a Aleix Espargaró.

Yamaha bude pronajímat motory pro maximálně čtyři jezdce. "Aspar" Martinez ví, že ze strany Aprilie nemůže očekávat žádné převratné změny, a tak se může více soustředit na jednání o pronájmu motorů M1. Jednak by mu to umožnilo přiblížit se více prototypům a zároveň by nepřišel o výhody, které skýtá používání motocyklů CRT. Tím je myšleno využití až dvanácti motorů na sezonu a také mít možnost, spotřebovat během závodu až 24 litrů paliva. Prototypy jsou omezeny pěti motory na sezonu a dvaceti litry pohonných hmot.

"Jsme v jednání s Yamahou, protože je to pro nás nejslibnější možnost," řekl Martinez. "Ujistili nás, že se výkon bude pohybovat na úrovni dnešních motorů, které používá jejich satelitní tým Tech3. Je sice potřeba použít standardní ECU od Magneti Marelli, ale máte možnost využít další čtyři litry paliva navíc, což je zajímavé. Co se týká podvozku, máme zájem se domluvit s firmou Suter.“

zdroj: speedweek.de

Doporučujeme

Články odjinud