Julian Simón pracuje na fyzické kondici

Mistr světa kubatury do 125ccm věnuje posilování své fyzické kondice velkou pozornost ve své přípravě na první ročník v sedle 600ccm motocyklu třídy Moto2.

V technice jízdy stejně jako v mnoha dalších ohledech se samozřejmě dvoudobý motocykl 125ccm liší od čtyřdobé šestistovky Moto2 a dobrá tělesná kondice je základním předpokladem jak přechod na vyšší kubaturu co nejrychleji a hlavně úspěšně zvládnout.

„V současné době trénuji každý den, motokros, jízdu na kole, běh a také hodně cvičím v tělocvičně, protože pro tento druh motocyklu potřebuji větší sílu,“ řekl Simón. „Je to těžší než ve 125ccm a 250ccm a celý svůj tréninkový program věnuji tomu, abych byl po fyzické stránce stoprocentně připravený.“

„Jsem spokojený, že pojedu s RSV, protože jsem vyzkoušel celkem pět různých motocyklů. Po zkušenostech s těmito stroji jsme se nakonec rozhodli pro RSV, protože mají velké zkušenosti s 600ccm čtyřdobými motory. Myslím, že s tímto strojem můžeme mít velmi dobrou sezonu,“ řekl Julian Simón.

Během tohoto týdne tým Mapfre Aspar plánuje absolvovat dvoudenní test ve Valencii a oba jejich jezdci Julian Simón a Mike Di Meglio tak získají prostor pro bližší seznámení se strojem RSV.

Doporučujeme

Články odjinud