K obratu v boji o titul pomůže jen zázrak

K obratu v boji o titul pomůže jen zázrak

Tak nějak to vidí Jorge Lorenzo, pro něhož je letošní převaha Hondy dána tím, že mnohem víc zapracovali na výkonu svých motocyklů a zvolili mnohem agresivnější přístup než vítěz posledních tří ročníků Yamaha.

Od poloviny loňského ročníku bylo vidět, že stroje Honda získávají na rychlosti a zlepšení, která provedli v průběhu zimní přestávky se jim podařila úspěšně aplikovat do výkonu jejich současných prototypů RC212V, které od začátku sezony mají jasně navrch.

„Koncem loňského roku udělali v rámci zlepšení krok vpřed a další podnikli začátkem letošního roku,“ řekl Jorge Lorenzo. „My jsme vyhráli tři šampionáty v řadě, všechny tři tituly, takže je logické, že jsme zůstali víc v klidu a tolik neriskovali.“

Už jenom z toho důvodu je Lorenzo rád, že náskok Casey Stonera není v této chvíli větší než současných čtyřiačtyřicet bodů. Španěl vedl mistrovství až do závodu v Silverstonu, který nedokončil a to byl moment, který Casey Stoner okamžitě využil a stal se lídrem průběžného hodnocení MotoGP.

Lorenzo pak nedokázal okamžitě zachytit jeho náskok, protože hodně ztratil v Assenu, kde po kolizi s Marcem Simoncellim závod dokončil šestý. Australana pak třikrát porazil v Mugellu, Sachsenringu a Misanu, ale to samozřejmě na výraznější atak vedoucí pozice nestačilo.

„Myslím, že ztrácet na Caseyho jen čtyřicet čtyři bodů je jistým překvapením,“ pokračoval Lorenzo. „Dominuje šampionátu a vyhrál spoustu závodů. Mít na něho takovou ztrátu není zase tak špatné,“ pokračoval Lorenzo, kterému je jasné, že by potřeboval zázrak, aby obrátil vývoj letošního mistrovství.

„Naši nadějí je, že se něco stane, nic zlého pro Caseyho samozřejmě, ale něco, co nám trošku pomůže pokračovat v boji o titul. Ale pokud nic takového nenastane, je to téměř nemožné,“ dodal závěrem úřadující mistr světa Jorge Lorenzo.

Doporučujeme

Články odjinud