Kallia v závěru zdržela skupina jezdců

Canepa se stále zlepšuje a na zítřek si věří.

Mika Kallio po většinu kvalifikace na Velkou cenu Portugalska atakoval šestou příčku. V závěru už se v provozu, který na trati byl, nedokázal zlepšit a skončil desátý. Druhý jezdec týmu Pramac Racing Niccolo Canepa se kvalifikoval jako čtrnáctý.

Technický ředitel stáje Fabiano Sterlacchini litoval, že Kallio v závěru nemohl plně využít nové měkké pneumatiky. "Je to škoda. Kdybychom startovali z druhé řady, Mika mohl zajet opravdu dobrý závod. Ale nic není ztraceno. Co se týče Niccola, pokud dobře odstartuje, může atakovat top ten," věří.

Kallio dnes zajížděl konzistentní časy a cítil se dobře. "Na konci jsme se zpomalili s Melandrim a Talmácsim. Všichni jsme ztratili. Škoda, hloupá chyba, která nás stála několik míst na roštu," posteskl si Fin. "Musíme je získat v úvodních kolech. Motorka funguje opravdu dobře, takže si věřím."

Canepa se během celého víkendu stále zlepšuje. "Dává nám to naděje nejen do zítřejšího závodu, ale i do zbytku sezony. V týmu jsme hodně zapracovali a motorka perfektně reaguje na moje pokyny. Jsem přesvědčen, že zítra dokážeme předvést opravdu dobrý výkon."

Doporučujeme

Články odjinud