Kallio měl dnes problémy s motocyklem a byl jedenáctý

Poslednímu Espargarovi dělal problémy především vítr.

Ani jeden z jezdců stáje Pramac Racing se nedokázal propracovat do první desítky. Mika Kallio zajel ve Valencii jedenáctý nejrychlejší čas, Aleix Espargaro, který opět zaskakuje za zraněného Niccola Canepu, skončil na posledním osmnáctém místě.

Technický ředitel Fabiano Sterlacchini přiznal, že jedenácté místo tým neuspokojuje. "Přesto jsme odvedli dobrou práci. Překonali jsme Mikův nejlepší čas z posledních zimních testů z loňského listopadu. Naším cílem je dát Mikovi možnost, aby v neděli odstartoval do závodu z co nejlepší pozice," přeje si. "Budeme muset pracovat opravdu tvrdě. Od Aleixe neočekáváme umístění v top ten, ale jsme si jisti, že se dokáže zlepšit."

Kallio dnes zaznamenal problémy s přední i zadní částí motocyklu. "Co se týče přední části, našli jsme řešení, ale u zadní části, musíme ještě zanalyzovat, jaké technické řešení použijeme," vysvětluje letošní Nováček roku. "Ztrácím v první polovině každé zatáčky. Tady se musíme výrazně zlepšit."

Espargarovi dnes komplikoval práci především vítr. "V první polovině tréninku jsem nemohl jet na maximum, ale ke konci jsme přišli na nějaká řešení, která nám dávají naději pro zbytek sezony," upozornil Španěl. "Nemám tuto situaci rád, protože v předchozích víkendech jsem v pátek nebýval moc konkurenceschopný. To musím příští rok zlepšit."

Doporučujeme

Články odjinud