Kalliovo zlepšování zastavily potíže s hlavním strojem

Canepa se přibližuje ostatním, ale stále je poslední.

Tým Pramac Racing se zatím ve výsledkových listinách neposunul výrazněji kupředu. Mika Kallio sice v úvodu kvalifikace vedl, ale pak musel přesednout na svůj náhradní stroj, který bylo nutné přenastavit. Svůj čas už nezlepšil a skončil čtrnáctý. Niccolo Canepa sice oproti rannímu tréninku zrychlil, ale na trať vyrazí z posledního sedmnáctého místa.

Technický ředitel Fabiano Sterlacchini litoval Kalliových potíží. "Ztratili jsme hodně času, když jsme se snažili nastavit druhou matorku podobně jako první, ale Mika už z ní neměl stejný pocit. Jsme velmi smutní," komentoval celou situaci.

I Kallio ve svém prohlášení upozornil na dobré časy z úvodu kvalifikace. "Ale už v posledních dvou kolech svého prvního výjezdu jsem cítil problémy při výjezdech ze zatáček. Zkusil jsem se vrátit na trať na stejném motocyklu, ale situace se nezměnila," upozornil Fin. "Pak jsme zkusili nastavit druhý stroj stejným způsobem, ale neměli jsme čas a nepodařilo se mi být opět konkurenceschopný."

Canepa se oproti ránu zlepšil o dvě sekundy, což mu prý dává dost sebedůvěry, vzhledem k tomu, že v Le Mans závodí poprvé. "Jen jsem smutný, že jsem nepoužil měkké pneumatiky ve správnou chvíli. Kolo po kole získávám větší sebedůvěru a věřím, že dnes (v sobotu) bychom mohli být lepší, kdybychom použili jinou taktiku," věří Ital, který je spokojen s tím, že se neustále přibližuje jezdcům před sebou.

Doporučujeme

Články odjinud