Karel Abraham: Měl jsem dnes určitě navíc

Karel Abraham: Měl jsem dnes určitě navíc

Český jezdec týmu Cardion AB Motoracing zajel v náročné kvalifikaci šestistovek desátý čas, což znamená třetí řadu na startovním roštu australské Grand Prix, kde se rovných jedenáct jezdců vešlo do jedné sekundy.

Phillip Island v těchto dnech připomíná ostrov, kde snad každou chvíli nasněží a v takových podmínkách usedají závodní jezdci do sedel svých motocyklů a na studeném asfaltu hledají každý kousek přilnavosti.

Závod samotný nebude nic jednoduchého, pokud podmínky budou stejné nebo snad ještě horší můžeme se dočkat nejednoho překvapení. Abraham postupně zrychloval, v pátek byl dvanáctý, druhý trénink absolvoval sedmý a v kvalifikaci nakonec druhou řadu prohrál jen o pár setin.

„Měl jsem dnes určitě na víc. Desáté místo není sice špatné, ale přece jen mě štve, že jsem se alespoň do druhé řady neprobojoval,“ řekl v sobotu odpoledne Karel Abraham. „Chybělo strašně málo. Rozhodovaly setinky sekundy.“

„Dopoledne jsem tu měl ale dobrý top speed. Odpoledne už jsem v tom brutálním větru stejný čas nezajel. Celou kvalifikaci jsem ale jezdil sám. Trať je to rychlá, líbí se mi, loni jsem tu skončil šestý a  věřím, že v neděli, pokud nepokazím start, by to mohlo opět vyjít,“ řekl Abraham.

Karel Abraham - Cardion AB Motoracing (GP Austrálie 2010)

Doporučujeme

Články odjinud