Karel Abraham: Od začátku to byla pořádná bitva

Karel Abraham: Od začátku to byla pořádná bitva

Poslední závod sezony zvládl Karel Abraham na jedničku. Už ráno vyhrál zahřívací trénink a v samotné Grand Prix Moto2 poprvé v kariéře slyšel na stupních vítězů svou národní hymnu. V šampionátu je desátý.

Dvacetiletý motocyklový závodník připravil ve finálním podniku sezony všem svým fanouškům, týmu a nakonec i sám sobě, velmi hezké překvapení. Poprvé ve své kariéře vyhrál závod třídy Moto2, tedy naprosto vyrovnané kubatury a podruhé se v letošním ročníku umístil na stupních vítězů.

Samotný závod byl adrenalinovou záležitostí a to co brněnský jezdec týmu Cardion AB Motoracing předváděl bralo dech. Fantastický start, předjíždění, naprosté odhodlání a v neposlední řadě neuvěřitelné souboje s Tonim Elíasem. V závěru Abraham využil zaváhání mistra světa šestistovek, otočil plynem, vyrazil do čela a cílovou čarou projel první.

Dnes večer by Cardion AB Motoracing měl převzít motocykly Ducati GP10, které se musí připravit do úterka, protože už devátého listopadu Abraham zahajuje přípravu na nový ročník mistrovství světa 2011. Samozřejmě už ne jako jezdec Moto2, ale člen prestižní kubatury královské MotoGP.

„Jsem neskutečně šťastný, že jsem to dokázal,“ uvedl Karel Abraham. „Byla to od začátku velká bitva. Neustále jsme se předjížděli. Nakonec se rozhodlo v posledním kole, kdy Elías předjel hodně tvrdě Simona, ale byl pak příliš rychlý a trefil Iannoneho. Skončil mimo trať, ale mně pomohl, protože jsem se za ním vyvezl před Simona a nakonec i před Iannoneho.“

„Dostal jsem se do čela závodu a měl v posledních metrech největší obavy z toho, co udělá hodně ostrý Iannone. Nevěděl jsem, že mám menší náskok, a tak jsem čekal, že každou chvíli přijde útok. K tomu ale nedošlo a já se mohl radovat z prvního vítězství v Grand Prix. Ta radost byla obrovská.“

„K úspěchu samozřejmě přispěl dobrý start, po kterém jsem se už v prvním kole držel ve vedoucí skupině. Závod jsem měl dobře rozjetý a cítil jsem se ve velké pohodě. Cítil jsem šanci na stupně vítězů a tak jsem bojoval. Elías se sice dostal v závěru přede mne na třetí místo, ale měl jen o chloupek rychlejší motocykl, takže jsem plánoval odvetu a jen čekal na vhodný okamžik, kdy to zkusím dostat se znovu před něho.“

„Nakonec mi to sám usnadnil. Máme tedy dnes co slavit a všem, členům týmu, sponzorům a fanouškům, musím proto poděkovat za podporu. Moc to ale přehánět nebudu, protože už zítra se musím připravit na první oficiální testy MotoGP s Ducati, které jsou na pořadu v úterý a ve středu,“ řekl závěrem usměvavý Karel Abraham.

Doporučujeme

Články odjinud