Karel Abraham odstartoval šestnáctým časem

Karel Abraham odstartoval šestnáctým časem

Na šestnáctém místě zakončil Karel Abraham úvodní volný trénink na Velkou cenu Kataru.

Český jezdec Cardion AB Motoracing zajel nejrychlejší čas 1:59, 758 a na pomyslnou bodovanou pozici ztrácí jen desetinu vteřiny. Na nejrychlejšího jezdce – úřadujícího mistra světa Jorge Lorenza – ztratil Abraham 3,073 vteřiny. První závodní víkend MotoGP pokračuje v pátek dalšími dvěma volnými tréninky.

Karel Abraham

„Jsem s dneškem docela spokojený, pořádně nám z CRT ujel jen Espargaro, který jede úplně neskutečně. Byl jsem překvapený, že motorka moc neklouzala, přestože na dráze je docela dost písku. Ještě dnes zkusíme vymyslet nějaké změny na motorce, musíme udělat něco s převodovkou a i s dalším nastavením a vybrat optimální kombinaci pneumatik. Na začátek to ale byl povedený trénink."

Marco Grana, šéfmechanik Cardion AB Motoracing

„Jsme po dnešku docela spokojení. Ztrácíme jen desetinu vteřiny de Punieta a to je velmi dobrý začátek. Čeká nás hodně práce na nastavení motorky, jsme tu s ART poprvé, zatímco de Puniet a Espargaro mají náskok. Hlavně Espargaro dneska zajel skvělý čas. Karel je s motorkou spokojený, dokázali jsme pojmenovat hodně problémů a víme, jak je řešit. Teď se musíme opravdu soustředit na zajetí co nejlepšího času, smazat ztrátu na de Punieta a zmenšit ztrátu na Espargara.“

Doporučujeme

Články odjinud