Karel Abraham po prvních testech v Sepangu

Karel Abraham po prvních testech v Sepangu

Karel Abraham má za sebou první testovací program roku 2015. V Sepangu otestoval nový silnější motocykl.

První den testů zahájil Karel Abraham 24. místem a časem 2:03,879. Ve čtvrtek si díky kolu za 2:02,574 polepšil na dvacátou pozici. Včera následovalo další vylepšení času. Karel se dostal až na hodnotu 2:02,297, což stačilo na 23. příčku. V celkovém pořadí se Karel umístil na 23. místě, přičemž za tři dny ujel 140 kol.

Nejvýraznější změnou u nového a silnějšího motocyklu bylo pro Karla Abrahama, že mohl zajíždět rychlejší časy než se starým motocyklem. Už ve druhém dni testů si Karel zajel svůj osobní rekord na okruhu v Sepangu.

Při začátku své páté sezóny v královské kubatuře ví Karel Abraham, že letos bude konkurence opravdu tvrdá: „Můžeme být spokojení s progresem během testů. Čas sám o sobě je dobrý, ale je jasně vidět, že konkurence bude letos strašně tvrdá a výsledky těsné. Čeká nás hodně práce především na nastavení pružení. Nově používáme materiál od značky Showa a systém pracuje jinak, než jsme byli zvyklí. Znamená to pro nás začít úplně od nuly, nemůžeme prakticky vůbec použít nastavení z loňského závodu v Sepangu. Brzdy používáme od Nissin, tedy také od dodavatele Hondy. S nimi jsem jezdil už na konci sezony, takže jsem si zvykl rychle. Těším se na další testy, až budeme moci dotáhnout to, co jsme teď začali,“ říká brněnský závodník.

Doporučujeme

Články odjinud