Karel Abraham první den v Kataru osmý

Vůbec první volný trénink nové střední kubatury Moto2 dnes absolvovali jezdci 600ccm motocyklů a český závodník brněnského týmu Cardion AB Motoracing Karel Abraham si zajel pro osmý čas dne.

Abraham ztratil na nejrychlejšího Alexe De Angelise něco přes sekundu, což je velmi dobrý výkon, když si uvědomíme, že druhého Scotta Reddinga dělilo od jezdce ze San Marina přes půl sekundy. Vstup do závodního víkendu se dnes Abrahamovi v konkurenci jednačtyřiceti jezdců určitě podařil.

K prvnímu volnému tréninku střední kubatury Moto2, Karel Abraham poznamenal: „Na úvod jsem spokojený. Počasí nám dnes přálo. Sice foukal trochu vítr, ale i teď večer bylo kolem pětadvaceti stupňů. V průběhu tréninku jsme na motorce museli dost pracovat, ale výsledek se dostavil.“

V první části hodinového tréninku Abraham figuroval s časem 2´07,885 sekundy kolem desátého místa, ale postupně se dostával do tempa, držel si pozice v první desítce a nakonec v závěru zajel čas 2´04,269 sekundy, což mu v pátek stačilo na osmé místo. V průběhu šedesáti minut ale jeho RSV v boxech prodělala podstatné změny v nastavení.

„Asi třikrát jsme měnili převod. Upravovalo se i nastavení předního i zadního pérování. Zkusil jsem i měkčí zadní pneumatiku. Otázkou ale je, zda na závod nedáme přeci jen tvrdší směs na této trati. V závěru to dnes tedy vypadalo dobře, ale práce samozřejmě nekončí. Rozdíly nejsou velké, a tak nás v kvalifikaci čeká ještě velice ostrý boj o postavení na startu.

Doporučujeme

Články odjinud