Karel Abraham uzavřel testy šestnáctým časem

Karel Abraham uzavřel testy šestnáctým časem

Český motocyklový závodník týmu Cardion AB Motoracing v Kataru ukončil testovací část přípravy na novou sezonu a ve čtvrtek už spolu s elitou MotoGP zahájí přípravu na svůj premiérový závod v královské kubatuře.

Abraham v pondělí zvládl devětačtyřicet okruhů s nejlepším časem na kolo 1´57,846 sekundy. Dnes už nepřekonal druhého nováčka v MotoGP Cala Crutchlowa, ale na Brita ztratil jen desetinu sekundy, což je skutečně minimum. V časech na kolo ale porazil posledního Toniho Elíase a to celkem výrazným způsobem v podobě sedmi desetin.

„S průběhem včerejšího testu jsme byli spokojení, ale dnes to mohlo být lepší,“ uvedl Karel Abraham, jenž na Australana Stonera ztratil přes dvě sekundy a stejně jako většina jezdců italské Ducati se dnes nevyhnul pádu. Přitom dráha v Kataru měla italské značce vyhovovat, ale písek, který na dráhu navál silný vítr, byl zřejmě kamenem úrazu dnešního výkonu.

„V levotočivé zatáčce, ve které během tohoto testu upadlo hned několik jezdců, mi uklouzla přední část motocyklu. Jediné, co mě těší je to, že jsem poté dokázal vylepšit svůj dnešní nejlepší čas a nezranil se,“ pokračoval Karel Abraham.

Cardion AB Motoracing po skončení testů zůstává v Kataru a ve čtvrtek zahájí prvním tréninkem přípravu na úvodní Velkou cenu sezony 2011. První podnik v Kataru bude premiérou pro českého jezdce, který se už nemůže dočkat. „Na první závod sezóny se velice těším. Doufám, že dokážu vybojovat výsledek, se kterým budu spokojený nejenom já, ale i celý tým,“ řekl závěrem Abraham.

Doporučujeme

Články odjinud