Karel Abraham v Austinu nedojel kvůli prasklé řadičce

Karel Abraham v Austinu nedojel kvůli prasklé řadičce

Po startu ze sedmé řady se sice Karlovi podařilo dostat až na bodovanou pozici, ale cíl texaského závodu nakonec neviděl.

Po sobotní kvalifikaci nebyl Karel Abraham vůbec spokojený. Jeho čas 2.05,261 stačil jen na jedenácté místo v první kvalifikaci, což znamenalo start z jednadvacáté pozice.

„Nebudu říkat, že bych jel dokonale, ale dneska jsme měli hodně vážné problémy, které hlavně v druhém výjezdu v kvalifikaci způsobily, že jsem prostě zrychlit nemohl. Při přeřazování vynechával motor a s tím se fakt nedá zajet slušný čas. Co to způsobilo, teď kluci z týmu řeší. Ale atmosféra je na bodu mrazu. Nebudu teď říkat žádná předsevzetí na závod. Uvidíme, co s motorkou uděláme,“ vyjádřil se po kvalifikaci smutný brněnský závodník.

Po startu nedělního závodu se Karel propracovával na vyšší pozice a měl naději na body. Bojoval s Eugenem Lavertym a Alvarem Bautistou. V době, kdy kvůli technickému problému zajížděl do boxů, byl Abraham patnáctý a dařilo se mu přibližovat k Haydenovi a Millerovi.

„Mohl to být povedený den. Start se povedl, závod se taky vyvíjel dobře, držel jsem se na patnáctém místě a stahoval Nickyho s Jackem. Jenže pak prostě praskla řadička. Nemám k tomu co říct, je to prostě smůla. Docela by mě zajímalo, jak by na konci závodu vypadala přední pneumatika, protože už šest kol před koncem byla úplně zničená. Ale ten problém měla většina jezdců,“ řekl Abraham, který i z druhého letošního závodu odjíždí bez bodů.

Doporučujeme

Články odjinud