Karel Abraham v Estorilu získal šest bodů za desáté místo

Karel Abraham v Estorilu získal šest bodů za desáté místo

Jezdec brněnského Cardion AB Motoracing zajel i přes zdravotní problémy dobrý závod a z Portugalska si odváží body za desáté místo. Další vyšetření ruky již neabsolvuje, protože diagnoza je – naštípnutá loketní kost.

V ranním warm upu Abraham v samotném závěru spadl a znovu si bolestivě narazil již zraněnou ruku, přesto se rozhodl do závodu nastoupit a toto rozhodnutí dnes mělo cenu šesti bodů. Závod Moto2 nebyl jednoduchý, ze začátku se jezdilo na mokrém povrchu, ale start byl v podání českého závodníka velmi podařený. Z šesté řady se totiž během chvilky probojoval až do první patnáctky. V závěru pak bojoval se Španělem Faubelem a poté, co jezdce Marc VDS Racingu předjel, skončil počtvrté v řadě v první desítce.

„Na jednu stranu jsem rád, že jsem s poraněnou rukou, která v závěru už dost bolela, dojel vůbec do cíle a ještě jako desátý. Přesto si myslím, že jsem měl na lepší výsledek, kdyby mi jen trochu přálo štěstí,“ řekl po závodu v Estorilu Karel Abraham. „Všechno vlastně rozhodlo posledních deset minut pátečního volného tréninku.“

„Na osychající trati mi to v závěru nešlo, jenže právě tento výsledek rozhodl o postavení v závodě. Kvalifikace byla v sobotu odpoledne kvůli špatnému počasí zrušena a platil nejlepší čas z volných tréninků. Takže jsem musel startovat až ze šesté řady a i když jsem začal dobře, tak jsem v závěru bojoval už jen o první desítku. Na víc mě zbrzdil highsider asi v polovině závodu, který mě stál čtyři místa. A o každou pozici jsem musel bojovat. Dlouho to bylo se Simonem, pak s Debisem a Iannonem, a v samém závěru jsem zůstal jen tři setinky za devátým Aegertrem.“

„Kdybych startoval alespoň ze čtvrté řady, mohl to být dnes výrazně lepší, ale na kdyby se prostě nehraje. Ještě dnes odlétám do Valencie a tam si dám do středy klid. S rukou na vyšetření už nepůjdu, protože kost je opravdu „jen“ naštípnutá a jak se dnes ukázalo, mohu závodit. Takže se těším na poslední souboj ve Valencii, kde bych rád zajel na rozloučenou s třídou Moto2 co nejlepší výsledek,“ řekl závěrem Karel Abraham.

Doporučujeme

Články odjinud