Karel Abraham v prvním tréninku druhý

Jezdec brněnského týmu Cardion AB Motoracing v pátek ještě několik minut před koncem prvního volného tréninku figuroval na vedoucí pozici výsledkové tabulky časů, ale nakonec se musel spokojit s druhým místem.

Určitě skvělý vstup do domácí Grand Prix, když si uvědomíme, že vedoucí pozici ztratil jen o dvě tisíciny sekundy. Páteční trénink je základem úspěchu a to se dnes týmu Karla Abrahama povedlo. Jak ale uvedl v tiskové zprávě, jeho motorka zatím nepracuje k jeho plné spokojenosti a do soboty bude třeba udělat hned několik zlepšení.

Závěr tréninku již Abraham sledoval z boxů, protože jeho motorka nebyla po nehodě schopna pokračovat v jízdě. Pád se ale naštěstí obešel bez zranění. „Pád mě mrzí, ale přiznám se, že vůbec nevím, proč k němu došlo,“ uvedl Abraham. „Přišlo to zcela nečekaně, když jsem jel ve skupince a prakticky nepospíchal. Možná jsem si tam nechtěně ´kopl´ jedničku a nebo je nějaký problém v motocyklu. To teprve zjistíme.“

„Čas se mi povedlo zajet pěkný, ale s gratulacemi počkejme na zítřek a hlavně pozítří. S motocyklem jsem nebyl v pátek moc spokojený a absolvoval jsem jen deset kol. Hlavně mi strašně klouzal zadek a s tím musíme něco udělat. Stejně tak top speed není dobrý. Důkladně se tedy podíváme na telemetrii. Práce máme před sebou dost,“ uzavřel svůj komentář k pátečnímu tréninku Karel Abraham.

Doporučujeme

Články odjinud