Karel Abraham v prvním tréninku patnáctý

Karel Abraham v prvním tréninku patnáctý

První trénink v přípravě na zahajovací podnik sezony 2011 dnes absolvoval český motocyklový závodník týmu Cardion AB Motoracing, jenž s Ducati GP11 zajel na okruhu v Losail čas 1´57,821 sekundy.

Karel Abraham je viditelně při chuti a na novém, silnějším 800ccm motocyklovém prototypu dělá s každým výjezdem na trať další zlepšení. Dnes porazil své dva kolegy z MotoGP, Álvara Batustu ze stáje Suzuki a Toniho Elíase, který letos závodí v týmu LCR Honda.

V jednu chvíli Abraham figuroval před Britem Calem Crutchlowem, ale v závěru překonal jezdec Tech 3 rodáka z jihomoravské metropole o necelé čtyři desetiny. Na nejrychlejšího Casey Stonera dnes Abraham ztratil 2,069 sekundy.

„S výsledkem úvodního tréninku jsem spokojený,“ řekl Abraham. Na své GP11 dnes řešil problémy s nedostatečnou přilnavostí jak u přední tak u zadní pneumatiky. Pravděpodobnou příčinou byly podmínky na trati, teplota dráhy postupně klesala a navíc byla pokryta pískem. „Snažili jsme se tento problém odstranit, ale ani změna motocyklu nám příliš nepomohla,“ řekl k čtvrtečnímu tréninku Abraham.

Doporučujeme

Články odjinud