Karel Hanika je v této části roku opravdu na roztrhání

Karel Hanika je v této části roku opravdu na roztrhání

Co víkend, to závod a co závodní víkend, to minimálně jedno vítězství.

Po Brně bylo na pořadu Silverstone, a v právě skončeném víkendu startoval Kája Hanika při dalším závodě německého šampionátu IDM na Sachsenringu, odkud si odváží další dvě první místa. A to ho čeká následující víkend Misano, kde může definitivně získat titul letošního šampionátu Red-Bull-Rookies-Cupu.

Závodům IDM na Sachsenringu předcházelo testování na Lausitzringu a zde se Karel Hanika dohodl s týmem Freudenberg na vzájemné spolupráci až do skončení letošní sezóny, což v praxi znamená, že brněnský jezdec pojede i na Hockenheimu a na Lausitzringu.

Tento víkend byl Karel Hanika podporován v týmu Freudenberg i technikem z Grand Prix Patrickem Ungerem. Tento muž je jinak zaměstnán v týmu Aki Aja a má na starosti lídra MS-Moto3 Luise Saloma. Unger se zúčastnil i testů a měl na starosti především podvozek Kájovy motorky a Data Recording. „Jsem pouze zde na Sachsenringu, ale aspoň jsem Karla poznal a to bylo důležité vzhledem k eventuální spolupráci v roce 2014. Na Lausitzringu jsme testovali nastavení, které používáme při Grand Prix. A Karel se s ním cítil opravdu výborně.“

Doporučujeme

Články odjinud