Karel Hanika podepsal s Red Bull KTM Ajo

Karel Hanika podepsal s Red Bull KTM Ajo

Vítěz Red Bull Rookies Cupu roku 2013 vstupuje do Moto3. Pro rok 2014 podepsal smlouvu s týmem Red Bull KTM Ajo.

Tým Red Bull KTM Ajo rekrutoval mladého talentovaného Karla Haniku do nejslabší kategorie mistrovství světa silničních motocyklů. Český jezdec, který se narodil 14. dubna 1996 v Brně a je vítězem letošního Red Bull Rookies Cupu, bude mít v Grand Prix premiéru s vítězným týmem nejnižší kategorie z let 2008, 2010 a 2012.

Stejně jako Danny Kent v roce 2011 a Arthur Sissis v roce 2012 bude sedmnáctiletý Karel Hanika přecházet do mistrovství světa s týmem Aki Aja na základě svých úspěchů v Red Bull Rookies Cupu. V roce 2012 Karel Hanika třikrát zvítězil a byl čtyřikrát na stupních vítězů. V roce 2013 už vyhrál šest závodů a třikrát skončil druhý.

Jeho výsledky, styl jízdy a vývoj byly klíčem k důvěře ve schopnosti, které jsou výzvou pro tým Akiho Aja. Ten se chce pro rok 2014 podílet na vzestupu mladého talentu.

Aki Ajo – manažer týmu:
„Jsme rádi, že Karel pojede s námi. Je velmi talentovaným jezdcem, což ukázal v této a minulé sezóně v Red Bull Rookies Cupu. Karel kráčí ve stopách Dannyho Kenta a Arthura Sissise, kteří z Red Bull Rookies Cupu také přešli k nám s touhou tvrdě pracovat a učit se, kterou získali v téhle úžasné soutěži. Vím, že Karel je pro příští sezónu velmi motivován a to je ta nejdůležitější věc. Po tomto oznámení se opět vrátíme k plnému soustředění se na náš boj o letošní titul v Moto3.“

Karel Hanika:
„Přestup do mistrovství světa Moto3 s týmem Red Bull KTM Ajo je splněný sen. Podle mého názoru je to nejlepší tým série a pro mě ideální příležitost. Pro tuto unikátní šanci udělám vše, co je v mých silách. Nechci si nastavovat nějaký cíl, protože to bude první sezóna a je na to ještě brzy, ale doufám, že dosáhnu takových úspěchů, jak jen to bude možné. Už se nemůžu dočkat prvních předsezónních testů a mého prvního setkání s celým týmem. Mé pocity z příští sezóny nemohou být lepší.“
(zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud