Karel Hanika říká, že i přes pád si závod užil

Včerejší závod při nizozemské GP na trati DutchTT sice náš jezdec Karel Hanika nedokončil, ale byl pořádně vidět.

Kája Hanika využil třetí řady na startovním roštu – P8 – a po skvělém startu se brzy probojoval na samou špici závodního pole. Číslo #98 jezdilo opravdu skvěle a dokonce se Hanika objevoval úplně vpředu velké skupiny jezdců kubatury Moto3.

Z velké skupiny sice odjel Alex Marquez s Hondou, ovšem 11 jezdců včetně Haniky bojovalo o druhé místo. A právě Hanika byl v této skupině hodně aktivní a českého i moravského fanouška musel tento závod ohromně zaujmout, od doby Lukáše Peška jsme měli opět našeho jezdce v kubatuře „lightweight“ delší dobu na samé špici startovního pole.

Závod se nakonec stal dvojnásobným trumfem Hondy, kdy vyhrál Alex Marquez před Alexem Rinsem, a stupně vítězů dokompletoval hodně překvapivě, stejně jako vloni, Miguel Oliveira s Mahindrou. Dakší jezdec s Hondou Alexis Masbou a Niccolo Antonelli s prvním motocyklem KTM pak dokompletovali Top-5.

„Jsem moc spokojený se všemi koly, které jsem na špici odjel. Bylo to skvělé. Moc jsem si ten závod užil. Bohužel jsem spadl, ale to se stává. Byla to začátečnická chyba, s kvaltem, což mě katapultovalo ven z motorky. Je to ale moje první sezóna a to se může stát. Hlavně, že jsem jel vpředu. Mohl jsem získat pár bodů, ale my letos na šampionát nejedeme.“ byl po dnešním závodě, i když ho nedokončil, spokojený náš Rookie Karel Hanika.

Hanika nebyl jediný, kdo dnes spadl. Hned ve druhém kole havaroval lídr šampionátu a Hanikův týmový kolega Jack Miller, na zemi se ocitl i loňský velký Kájův soupeř Enea Bastianini, mimo trať musel i Romano Fenati, který rovněž potom upadl. A Kornfeilovi hodně znepříjemnil závodění Niklas Ajo, ten rovněž havaroval a poslal mimo trať právě Jakuba Kornfeila.

_GH27464.jpgDG1_7888.jpgDG2_9098.jpg

Doporučujeme

Články odjinud