Karel Hanika se během testů pohyboval hodně vysoko

Karel Hanika se během testů pohyboval hodně vysoko

Na okruhu v Jerezu skončil druhý oficiální test. Karla Haniku již nelimitovalo poraněné zápěstí a v kombinovaných časech za všechny tři dny mu patří čtvrtý nejlepší čas.

1. testovací den

Kvůli nočnímu dešti byl povrch tratě Jerez de la Frontera při testech IRTA mokrý, takže během dvou hodin prvního dne testování se toho moc nedělo. Na trati bylo ve 12 hodin pouze pět jezdců Moto3. Kája spolu s mnoha dalšími čekal až trať oschne a v první části testů objel pouhá dvě měřená kola. V dalších dvou částech postupně zrychloval a stále si vylepšoval svůj čas. V osmém kole poslední části dnešního testu se dostal pod 1:48 na kolo a tento čas mu v kombinovaném pořadí vynesl osmou pozici.

Počasí v úterý nebylo zrovna nejlepší, takže pokud bude druhý den lepší, tak se jistě zlepšíme. Jinak jsem spokojen s tím, jak první den probíhal. Moje zápěstí už není pro mě žádným velkým problémem, jen poslední hodinu jsem cítil, že je už trochu přetížené. V každém případě je to o mnoho lepší než ve Valencii. A během několika dní už budu 100% fit“, zhodnotil mistr Evropy a tovární jezdec KTM Karel Hanika (pro Motodenik.cz) svůj první den testování v Jerezu.

2. testovací den

Dnešní testovací den začal Kája třináctým časem v první části, který měl hodnotu 1:47,419. Ve druhé části opět stáhl nějakou desetinku a skončil šestý, časem 1:47,350. V posledním dnešním vystoupení, kdy zajížděl časy kolem 1:47, předvedl, že už je všechno v pořádku – ruka i nastavení stroje. Ve 13 kole ze svých čtrnácti objetých dal čas 1:46,645 a dostal se tak poprvé do čela tabulky, kde za sebou nechal i svého stájového kolegu Jacka Millera. V kombinovaném pořadí mu patří po dvou dnech druhý nejrychlejší čas, když spolu s Jackem Millerem překonali traťový rekord okruhu, který vloni zajel Alex Rins!

„Dnes to pro náš tým byl opravdu dobrý den. Myslím, že jsme dnes odvedli velmi dobrou práci, najezdili jsme hodně kol a udělali hodně práce při nastavení motocyklu. Blížíme se k nejlepšímu nastavení motorky, navíc podstatnou část dne jsem jezdil na opotřebovaných pneumatikách, nejezdil jsem tedy velmi rychle. Když jsme později dali novou pneumatiku, tak jsem zrychlil a svým časem se přiblížil k Jackovi. Jsem spokojen, ještě více spokojen pak jsem, protože mé nejrychlejší kolo jsem zajel zcela sám. Tým pro mne našel výborné nastavení, takže jsem se s tím již tolik netrápil, jako dopoledne. Navíc pocity byly s novými pneumatikami ještě lepší. V minulosti pro mne bylo slabým místem projíždění pomalých zatáček, dnes je vidět, že jsem se hodně zlepšil. Byl to perfektní den, takže díky patří mým mechanikům.“

3.testovací den

Poslední testovací den v Jerezu potrápila mlha. Kvůli ní se začalo jezdit později a časy z první části nelze brát za směrodatné, když někteří jezdci, včetně našeho Káji, zůstali v boxech. Ve druhé části zazářil náš Kuba Kornfeil, který zajel nejrychlejší čas – 1:46,256. Kája byl s časem 1:47,404 sedmý. V závěrečné třetí části testování se nejlepším časem prezentoval Jack Miller, který zajel absolutně nejlepší čas vůbec, 1:46.046 min. Druhý skončil  Niccolo Antonelli, třetí čas měl  Niklas Ajo na Husqvarně a čtvrtý čas měl Kája, který tak potvrdil svou rychlost ze včerejška, když ztratil na svého daleko zkušenějšího týmového kolegu Millera pouhých 0.750 sec.

zdroj: hanikaracing.cz; foto: Red Bull KTM Ajo Motorsport


Doporučujeme

Články odjinud