Karel Hanika si jako jediný z našich jezdců odvezl z Japonska body

Karel Hanika si jako jediný z našich jezdců odvezl z Japonska body

Karel Hanika je dnes jediným českým jezdcem, který v závodě bodoval. Z Japonska si jihomoravský závodník veze čtyři body za dvanáctou pozici.

Karel Hanika v sobotu:

V sobotu jezdil Karel Hanika po okruhu Motegi teprve druhým dnem, přičemž úplně poprvé se na japonské trati objevil tento pátek. Ve třetím tréninku navíc moc nejezdil, protože měl nepříjemný pád. Naštěstí se nehoda obešla bez většího zranění a Karel mohl nastoupit do kvalifikace, kde si zajistil třiadvacátou pozici. Se sobotním dnem není jezdec spokojený:

„Oproti včerejšku jsme dnes na motorce změnili některé věci a já jsem se krok za krokem zlepšoval. Od prvního vyjetí jsem se cítil pohodlně. Při mém druhém vyjetí na trať jsem však udělal chybu a havaroval jsem. Znamenalo to, že jsme nemohli plně využít celého tréninku, ale přesto jsem si věřil. V kvalifikaci jsem začal docela dobře, ale možná bych potřeboval před sebou někoho, kdo by jel s cílem zlepšit si čas. Měl jsem dobré tempo a nedělal chyby až do doby, než jsem se snažil někoho chytit. Pak jsem udělal chybu v zatáčce. Dostal jsem highsider a zranil si záda, ale doufám, že to zítra nebude bolet,“ řekl český jezdec.

Karel Hanika v neděli:

Neděle nakonec pro Karla dopadla mnohem lépe než sobota. Už ranní warm up vzbuzoval optimismus a naději – Karel skončil jedenáctý. Po dvou závodech bez bodů (pozn.: Karel naposledy bodoval ve Velké Británii) dojel Hanika dvanáctý, čímž si svou sbírku rozšířil o čtyři body. V souhrnu má Karel Hanika 28 bodů a drží celkově osmnácté místo.

„Dnes jsme odvedli skvělou práci. Byl jsem schopen dokončit závod po dvou nešťastných minulých Grand Prix a jsem tedy velmi šťastný. Snažili jsme se nedělat chyby a to se také podařilo. Je to pro nás dobrý výsledek a dodává nám klid a optimismus do budoucna. Musíme ale jezdit stabilní výsledky i v dalších závodech. Udělal jsem sice pár chyb, ale to mi nezabránilo, abych skončil na 12. místě v cíli. Víkend nebyl vůbec jednoduchý, kvalifikace byla hodně těžká, protože jsem měl nepříjemný pád, ale mechanikům se podařilo nastavit motocykl velmi dobře. Jsem velmi vděčný týmu za úžasnou práci, kterou udělali. Doufám, že v Austrálii můžeme dokončit víkend stejným způsobem,“ oznámil po závodě velmi spokojený Kája.

Doporučujeme

Články odjinud