Karel Hanika ukončil letošní závod v Misanu pádem

Karel Hanika ukončil letošní závod v Misanu pádem

Karel Hanika vyrážel do dnešního závodu jako devatenáctý. V prvních kolech se sice dostal až na bodované pozice, ale závod pro něj bohužel skončil předčasně.

Karel Hanika v sobotu:

Kvalifikace nebyla pro mladého českého jezdce ideální. Jeho čas (1:44,286s) stačil pouze na devatenácté místo, čímž si Karel vysloužil start ze sedmé řady. V pátek si navíc při pádu způsobil zranění prsteníčku.

„Nemyslím si, že dnešním problémem byla bolest zraněného prstu. Mohlo to být lepší, ale měli jsme pouze jeden suchý trénink, protože včera se nemohlo pracovat. Nenašli jsme správnou cestu, jak bychom mohli jet rychleji. Potřebovali bychom více kol, ale to je normální, potřebovali bychom další den, “ řekl Karel Hanika a dále dodal, že věří v dobrý závod, pokud se podaří dobře využít warm up a zlepšit nastavení motocyklu.

Karel Hanika v neděli:

Okruh v Misanu nepatří mezi oblíbené okruhy Karla Haniky, přestože zde v Red Bull Rookies Cupu dokázal předloni zvítězit. Dnešní warm up však byl pro Karla nadějný. Skončil sedmý. V úvodu závodu si po startu z devatenácté pozice nevedl špatně, ale jeho závod bohužel skončil předčasně kvůli pádu.

„Můj start nebyl špatný. Dokonce bych řekl, že to probíhalo mnohem lépe, než jsem očekával. Neměl jsem však tak dobrý pocit jako ve warm upu, kdy jsem byl schopen jezdit velmi rychle – a to sám,“ přiznává jezdec. Po dobrém úvodu však přišel smutný konec. Karel se, jak sám říká, snažil držet těsně za soupeři (hlavně na výjezdech ze zatáček), takže tlačil příliš na pilu, až nakonec upadl. Karel doufá, že podobná chyba už se nebude opakovat.

Doporučujeme

Články odjinud