Karlu Abrahamovi patří čtvrtá řada na startu

Nad okruhem v Silverstonu se v sobotu sice převalovaly těžké mraky, ale nakonec nespadla ani kapka deště a na suché dráze si Karel Abraham zajel pro čtrnáctou pozici ve čtvrté řadě startovního roštu britské GP.

V pátek zahájil svou přípravu v Silverstonu jezdec českého týmu Cardion AB Motoracing čtvrtým časem, což byl velmi dobrý výkon, na který chtěli navázat už v sobotu dopoledne. Nikdo nepočítal s tím, že u jejich nového motocyklu dojde k poruše elektroinstalace.

Poprvé problém nastal, když se FTR zastavila pětadvacet minut po zahájení druhého tréninku nedaleko boxů, ale když se vydal na dráhu podruhé, zastavil se na opačné straně okruhu a než se stoj dostal k mechanikům bylo po tréninku. Příčinou byl kontakt baterie. V kvalifikaci už vše fungovalo a Karel Abraham si čtrnáctým časem zajel pro své letos nejlepší postavení na startovním roštu.

„Dnes to bylo v kvalifikaci dobré, jsem spokojen. Zpočátku to sice na slušný čas moc nevypadalo, ale zrychloval jsem,“ komentoval průběh kvalifikace jezdec týmu Cardion AB Motoracing. „ Asi v polovině kvalifikace mi pak pomohlo, že jsem se chytil Španěla Simona a s ním jsem zajel jedenáctý čas. V závěru jsem to pak ještě zopakoval a výsledkem bylo čtrnácté místo.“

„Původně jsem byl sice patnáctý, ale řada jezdců si zkracovala trať přes obrubníky a byla potrestána vymazáním času. Tak jsem se posunul o jedno místo dopředu a současně si připsal i nejlepší kvalifikační výsledek této sezony. V nedělním závodě toho chci samozřejmě využít,“ řekl závěrem Karel Abraham.

Doporučujeme

Články odjinud