Kdo letos nejvíce padal?

Kdo letos nejvíce padal?

Letos jsme mohli vidět celkem 1062 pádů, což je více než loni. A kdo byl tím jezdcem, který letos padal nejčastěji? Čtěte níže.

Během osmnácti letošních závodů došlo celkem k 1062 pádům. Je to poprvé, kdy počet pádů za sezónu překročil tisícovku. Loni to bylo „jen“ 976 pádů. Jedná se o součet všech pádů ve všech kategoriích.

V královské kubatuře jsme viděli 288 pádů, což je v průměru šestnáct pádů za jeden závodní víkend. Loni byl průměr 12 pádů na jeden závodní víkend kategorie MotoGP.

V Moto2 bylo letos zaznamenáno 364 pádů, tedy o něco málo více než loni. V průměru se tedy jedná zhruba o dvacet pádů na jeden závodní víkend v prostřední třídě.

V nejslabší kategorii se letos padalo téměř stejně jako loni. Letos to bylo 410 pádů a loni o jeden méně. Letos i loni tak vychází průměr pádů v jednom závodním víkendu třídy Moto3 na 23.

Co se týče pádů přímo v samotných závodech, tak v MotoGP došlo v závodě k 81 pádům. V Moto2 se jednalo o 120 pádů a v Moto3 o 151 pádů.

A kdo je absolutním vítězem z hlediska nejvyššího počtu pádů za letošní sezónu? Je to Sam Lowes z Moto2, který upadl 30x. Na druhém místě se umístil Gabriel Rodrigo z Moto3, který skončil na zemi 27x. Třetí příčku si zajistil jezdec královské kubatury Cal Crutchlow, který má letos na svém kontě 26 pádů. Britský jezdec Crutchlow je tedy letos nejvíce padajícím jezdcem MotoGP. Hodně letos padal i Jack Miller. Ten se na zem dostal 25x. V této třídě hodně padali i Marc Márquez a Yonny Hernandez, kteří se sedmnácti pády drží společné třetí místo. Márquez hlavně hodně padal v trénincích, v závodech tolik ne, to spadl jen třikrát (v Le Mans, na Phillip Islandu a v Sepangu).

Letos se nejvíce padalo v Austrálii, kde svou roli sehrálo nepříjemné počasí. Za celý závodní víkend bylo zaznamenáno 90 pádů. Na opačném konci tabulky skončily Velké ceny Itálie a Rakouska, kde bylo jen 34 pádů.

Zdroj: motogp.com

Foto: Gresini Racing

Doporučujeme

Články odjinud