Když si počasí hraje

Když si počasí hraje

Třetí a zároveň poslední závod pacifického tria na okruhu Phillip Island měl dnes na programu kvalifikace na nedělní závod, do kterého český závodník Jakub Kornfeil odstartuje ze třinácté startovní pozice.

Poměrně dobrý začátek víkendu Jakub zaznamenal hned v úvodních volných trénincích, kde se umístil na osmém, respektive sedmém místě. V samotné kvalifikaci si pak s aktéry nejnižší kubatury pořádně pohrálo počasí. Začátkem druhé poloviny kvalifikace se všichni jezdci museli odebrat do svých garáží, neboť se nad okruhem Phillip Island rozpršelo. Sedm minut před koncem tréninku ale boj o postavení na startu znovu vypukl. V tu chvíli desátý Jakub Kornfeil se v této závěrečné sekci bohužel nezlepšil a do závodu tak odstartuje ze třináctého místa s časem 1´39.572.

 

Jakub Kornfeil: „Celý víkend to šlape docela dobře. Ve volných trénincích jsem se umístil poměrně vysoko i přesto, že jsem měl ještě velké rezervy v některých pasážích. Velká škoda je ale třetího volného, kde jsme zkoušeli nejměkčí směs pneumatiky. S touhle gumou to vůbec nefungovalo, a tak jsme se do konce tréninku museli vrátit k původní směsi, tedy „emku“. Krátce před kvaldou začalo pršet a nikdo nevěděl, jak to bude vypadat. Naštěstí to ale bleskurychle oschlo a my vyjeli na suchých. Zpočátku se tedy jelo trošku opatrně, ale pak už nebylo na co čekat. Zhruba po deseti minutách jsem zajel do boxů, dali jsme nové „emko“ a podařilo se mně zajet dvě rychlá kola. Byl jsem osmý, desátý a pak začalo znovu pršet. V boxech jsme čekali několik minut, až budeme moci opět vyjet. V těch posledních sedmi minutách už jsem se nedokázal zlepšit. Je to docela škoda, protože na desáté místo ztrácím jen něco málo přes desetinku. Sečteno a podtrženo, motorka fungovala dobře a já jsem mohl být o něco rychlejší. Zítra to chce dobrý start a hlavně tolik neztratit na začátku jako v posledních závodech. “

Doporučujeme

Články odjinud