Kornfeil: Buďme rádi za tu desítku

Kornfeil: Buďme rádi za tu desítku

Do závodu třídy Moto3 Jakub Kornfeil vlétl jako uragán. Hned po startu se výrazně posunul.

Bohužel ale došlo k ošklivému pádu Jaspera Iwemy sedm kol před koncem a závod byl přerušen. Nový závod pak byl vypsán na pět kol.

Kubajz perfektně zareagoval na semafory na austinském okruhu a výborným manévrem v první zatáčce se dokázal prodrat až na deváté místo a zaznamenal tak progres o celé čtyři pozice oproti svému postavení na startu. V nájezdu do druhého okruhu si dokonce ještě o jednu příčku polepšil. V tu chvíli jezdec týmu Redox RW Racing GP bojoval společně s Niklasem Ajem, Zulfahmi Khairuddinem a Arthurem Sissisem o šesté místo. Zanedlouho se však skupinka ještě rozšířila o Jacka Millera, Romana Fenatiho, Miguela Oliveiru a dvojici týmu Ambrogio Racing, tedy Brada Bindera a Dannyho Webba. V desátém kole ale došlo k velmi dramatické situaci, když se dosti ošklivým způsobem odporoučel k zemi Kornfeilům týmový kolega Jasper Iwema. Závod byl zastaven. Jelikož ještě nebyla splněna podmínka odjetých dvou třetin celkového počtu kol, závod byl znovu odstartován. Tentokráte jen na pět kol. Pro Jakuba Kornfeila se vlastně moc nezměnilo, neboť bojoval se stejnými soupeři, jako v prvním závodě. Pouze s tím rozdílem, že po startu zaujímal dvanácté místo. Kvůli chybě dvou soupeřů jedoucí před ním se posunul na desáté místo a dojel si pro prvních šest bodů do celkového hodnocení. Za čtrnáct dnů bude seriál MotoGP pokračovat na okruhu Jerez de la Frontera. Jakub Kornfeil ale zasáhne do závodního víkendu až v sobotu, neboť bude plnit své studijní povinnosti při skládání státní části maturitní zkoušky.

 

Jakub Kornfeil: „ Ve warm upu jsme zkusili ještě jiné nastavení předku. V závodě to sice nebylo úplně ono, ale dalo se s tím jet. Věděl jsem, že první kolo bude moc důležité. A taky že bylo! Měl jsem skvělý start. V první zatáčce jsem ještě předjel pár jezdců a naráz jsem byl osmý. Utvořila se velká skupinka, kde probíhaly velké boje. V desátém kole byl závod přerušený kvůli Jasperově pádu. Je to docela škoda. O přestávce mezi prvním a druhým závodem jsme rozhodli, že vyrazíme s novým obutím. Na přední kolo jsme nazuli směs H, kterou jsme však neměli odzkoušenou. Ta nefungovala tak, jak jsme předpokládali a opět se objevil náš tradiční problém. Navíc na začátku druhé části pneumatika neměla potřebnou teplotu, takže mně to místy i pěkně ustřelovalo. V prvním závodu byl start a první kolo vynikající, ve druhém to bylo přesně obráceně. Ztratil jsem kontakt a bylo to. Navíc to bylo tak krátké, že jsem ani nevěděl, že už jsme v posledním kole. Je to škoda, osmé místo by teda bylo rozhodně lepší, ale zaplať pánbůh aspoň za tu desítku a šest bodů. Víme, že máme potenciál a to je důležité. Když bude všechno fungovat, tak věřím, že dokážeme dosáhnout našeho cíle, kterým je sedmé místo. Nutno ale říct, že za dnešní výkon jsem si sedmé místo jednoduše nezasloužil. Můj velký dík patří Hansovi (mechanik), protože se povedlo motorku dát docela dobře do pořádku. Celkově s víkendem ale spokojený nejsem, protože náš cíl je, jak jsem říkal, trošku jiný. Už se moc těším na další závod do Jerezu. Závěrem bych jen dodal, že jsem moc rád, že Jasper vyvázl z jeho dnešní kolize bez vážnějších zranění.“

Doporučujeme

Články odjinud