Kornfeil byl penalizován, získal tak jen dva body

Kornfeil byl penalizován, získal tak jen dva body

Jakub Kornfeil sice projel cílem jako třináctý, ale obdržel penalizaci za předjíždění pod žlutými vlajkami, čímž o jedno místo klesl.

Kornfeil dorazil do Aragonie s dobrými pocity z testu, který se svým týmem absolvoval po GP San Marina.  Úvodním tréninku byl náš závodník šestý. V dalších se propadal a na tento výsledek nenavázal ani v kvalifikaci. Díky času 1:58,698 se sice chvíli držel na šesté příčce, ale v poslední čtvrthodině se už nedokázal zlepšit, nakonec klesl na dvanácté místo. S výsledkem však byl spokojený.

„Včera jsme se snažili co možná nejlépe připravit. Věděli jsme, že to nebude lehká kvalifikace. Ve třetím volném tréninku jsme byli trošku vzadu. Snažili jsme se totiž ušetřit pneumatiky do kvalifikace. Myslím, že se to docela vyplatilo. V jejím úvodu se mně povedlo zajet rychlý čas. V polovině jsme pak obuli směs medium. Ta fungovala úplně nejlépe. Svůj nejrychlejší čas jsem si zajel úplně sám, z čehož mám velkou radost. Celkově s rytmem a nastavením, které máme tento víkend, si na zítřejší závod věřím. Z dvanáctého místa je určitě možné zajet dobrý výsledek. Máme rychlost, rytmus a dobrou motorku. To je dost dobrý důvod se na zítra těšit. Moc děkuji týmu za odvedenou práci,“ prohlásil po kvalifikaci Kornfeil.

V úvodu dnešního závodu Kornfeil klesl zhruba o dvě pozice, ale pak se propadl ještě více, protože vyjel mimo trať. Po kontaktu s jedním ze soupeřů musel opět mimo trať. Během chvíle se tak ocitl na osmadvacátém místě. Český jezdec se rychle dokázal propracovat na devatenácté místo. V závěru závodu se dokonce dostal na body. Cílem projel jako třináctý. Na toto místo se však dostal až v poslední zatáčce, kde byly po Kentově pádu vyvěšeny žluté vlajky. Vedení závodu rozhodlo, že toto předjetí nebude uznáno, proto si nakonec Kornfeil z Aragonii odváží jen dva body místo tří.

„Start nebyl úplně nejlepší a do první zatáčky už jsem najížděl kolem patnácté pozice. Když jsem se pokoušel o předjetí, udělal jsem chybu a vyjel mimo trať. Když jsem se vracel, další jezdec mě opět vytlačil. Takže nezbývalo nic jiného, než se pokusit o restart z 28. pozice. Tento incident mě rozhodil a několik dalších kol to za moc nestálo. Pak se to srovnalo a dostal jsem se zpět do rytmu. Dostal jsem se do skupiny bojující o body. Nebyl to lehký souboj. Když jsem někoho předjel, na rovince mně to okamžitě vrátil. Těžko jsem tedy mohl dokázat ve skupině lepší progres. Samozřejmě vím, že startovat dvanáctý a dojet čtrnáctý, to není žádná hitparáda. Omlouvám se týmu za svou velkou chybu. Na druhé straně máme nějaké další body a teď se musíme pořádně soustředit na zámořské závody,“ uzavřel vyprávění o svém aragonském účinkování Kornfeil.

Doporučujeme

Články odjinud