Kornfeil dnes chvíli vedl závod, nakonec dojel pátý

Kornfeil dnes chvíli vedl závod, nakonec dojel pátý

Jakub Kornfeil si dnes v Aragonsku vyzkoušel, jaké to je, když jezdec vede závod. První pódium z toho nakonec nebylo, ale i z pátého místa má Kornfeil radost.

Jakub Kornfeil v sobotu:

V kvalifikaci si Jakub Kornfeil vyjel dvanácté místo, když jeho nejrychlejší kolo mělo hodnotu 1:58,999 sekundy. Na vítězného Rinse ztratil 0,681 sekundy.

„V porovnání s minulými závody jsme dnes odjeli mnohem lepší kvalifikaci. I když jsme zaznamenali posun jen o pár pozic, její průběh byl dnes mnohem lepší. Prakticky celou dobu jsem byl v první desítce a kolem první poloviny dokonce v první pětici. Nejslabším článkem byl ovšem konec kvalifikace. Poslední tři kola jsem jel s Rinsem, jenže ten v nájezdu do posledního okruhu vyjel schválně mimo trať a vypnul. I tak jsem měl první dva úseky naprosto fantastické. Třetí a čtvrtý už ale tak dobré nebyly, neboť jsem se musel vypořádat s přítomností dvou pomalejších jezdců. Výsledkem byl tedy pouze čas 1:58,999,“ popisuje český jezdec a dále si stěžuje, že v kvalifikaci své časy téměř vždy zajíždí sám a nedaří se mu za někým se vyvézt.

 Jakub Kornfeil v neděli:

Páté místo v závodě už Jakub Kornfeil vybojoval v letošní sezóně i v Texasu a ve Velké Británii. V Aragonsku tak vyrovnal svůj nejlepší výsledek sezóny. Po startu z dvanácté pozice se postupně prodral vpřed. Dojel až do vedoucí skupinky. Po chybách Kenta a Rinse se po dvou letech a pěti měsících Jakub Kornfeil opět dostal do vedení závodu. Vedení bohužel neudržel a nedojel ani na pódiu, přesto však může být spokojený, protože vybojoval jedenáct bodů.

„Je to něco přes dva roky, kdy jsem naposledy vedl závod. Je to úžasný pocit a jsem hrozně moc rád, že jsme se dnes zapojili do bojů o vítězství. Je však třeba zůstat nohama na zemi a uznat, že na neustále osychající trati jsem už na své soupeře neměl. Zvolili jsme mokré nastavení, což mně umožnilo jet velmi rychle v úvodních fázích závodu. Postupem času ale měkké nastavení začalo hovořit v náš neprospěch. Márquez stejně jako Danny Kent a Romano Fenati měli suché nastavení, takže v závěru mohli jet mnohem rychleji. Když mě Danny Kent odsunul na čtvrté místo, jeho tempo jsem dokázal udržet jen pouhá dvě kola. Dál to prostě nešlo. Navíc se mi nevyhnul ani pád, čímž jsem se jen utvrdil v tom, že bude zapotřebí závod trpělivě dokončit. Páté místo jsem nakonec udržel a dojel si pro cenných jedenáct bodů. Celkově tedy víkend můžeme ohodnotit velmi kladně. V kvalifikaci jsme udělali určitý posun a v závodě jsem si zopakoval, jaké to je vodit startovní pole. Děkuji všem za perfektní práci!“ raduje se jihomoravský jezdec z úspěšného závodu.

Doporučujeme

Články odjinud