Kornfeil: Dnes to všechno vyšlo

Autódromo Termas de Rio Hondo, úplně nový okruh, který vrátil Argentinu do kalendáře MotoGP po dlouhých patnácti letech.

Tento okruh je dějiště třetího podniku letošního Mistrovství světa silničních motocyklů. Na tomto zbrusu novém závodišti dnes zazářil český závodník Jakub Kornfeil.

Krátce po startu kvalifikace se Jakub Kornfeil dostal do dobrého tempa a s časem 1.51:199 se zařadil na čtvrté místo. Poté ale nějakou dobu žádné zlepšení nepřišlo a reprezentat týmu Calvo se propadl až do druhé desítky na jedenáctou pozici. Tam se ale náš závodník moc dlouho neohřál-zajel si své dosavadní maximum o hodnotě 1.50:602, se kterým uzavíral první pětici. Tím Kornfeil také uzavřel své první kvalifikační vyjetí a zamířil poprvé ke svým mechanikům. Po vyjetí se opět Jakub pomalu prokousával nahoru z desáté příčky. Ze svého času ukrojil další dvě desetiny vteřiny, což znamenalo posun na šesté místo. Když odpočítávání času do konce kvalifikace ukazovalo dvanáct minut do konce, zajel Kubajz opět do boxů. Když se vrátil zpět na trať, v závěsu za Jackem Millerem opět o něco málo vylepšil svůj nejlepší čas, ale nestačilo to na víc než sedmé místo. Pak už se Jakub pokoušel o své maximum na vlastní pěst a to udělal velmi dobře. Na úplném konci měřené sekce dokázal stlačit svůj čas pod jednu minutu a padesát vteřin-stopky zastavil na hodnotě 1.49:785 a zajistil si tak krásné čtvrté místo do nedělního závodu.

Jakub Kornfeil: „Během volných tréninků jsme neměli absolutně teplotu na zadní pneumatice a navíc trať byla v docela špatné kondici. Takže volné v kombinaci nedopadly úplně nejlíp, ale aspoň jsme ušetřili dvě sady gum pro kvalifikaci. Za cíl jsme si dali páté místo. Věděli jsme, že na něj budeme mít a šli jsme si za tím. Dneska už všechno fungovalo výborně. Tak dobře nachystanou motorku jsme tento víkend ještě neměli. Od prvního kola jsem věděl, že to bude držet a že by to mohlo jít. Jediný problém ale byl, aby se podařilo dát dohromady jedno rychlé kolo. I když jsem měl několik parádně rozjetých kol, několikrát mě někdo zbrzdil, nebo jsem já naopak udělal chybu. Poskládat to všechno dohromady zkrátka není vůbec jednoduché. Nakonec se ke konci kvalifikace podařilo zajet to čtvrté místo, se kterým jsme všichni moc spokojení. Bylo to přesně to, kde jsme chtěli být, aniž bychom museli jet za hranou. Na trati je nafoukaného hodně písku. Myslím, že i v záběrech televizních kamer to někdy připomíná motokros. Takže jsme rozhodně chtěli kvalifikaci odjet i bez pádu. Všechno se to prostě dneska sešlo, já jsem nezklamal, tým nezklamal, moc děkuji mechanikům za perfektní práci a už se moc těším na zítřejší závod.“

Kornfeil1.jpgKornfeil2.jpgKornfeil3.jpg 
Jakub Kornfeil během tréninků a kvalifikace na GP Argentiny

Doporučujeme

Články odjinud