Kornfeil dojel v Kataru desátý

Kornfeil dojel v Kataru desátý

V Kataru si Jakub Kornfeil připsal první body letošní sezóny. Na okruhu v Losailu dojel do cíle jako desátý.

Ve volných trénincích se Kornfeilovi dařilo. V prvním byl devátý, v druhém osmý, ve třetím patnáctý. Celkově v trénincích obsadil deváté místo. V kvalifikaci se Kornfeil díky času 2:06,948 zařadil až na šestnácté místo, což značilo start až ze šesté řady.

„Jsem zklamaný. Toto rozhodně není naše maximum. Mysleli jsme si, že měkká směs na přední pneumatice bude správnou volbou, stejně jako během testů. Bohužel tomu tak nebylo a měnit plán během kvalifikace lze těžko. A jak se ukázalo, znamená to velkou ztrátu času. Ovladatelnost motorky nebyla nejlepší a já jsem nechtěl spadnout. Snažil jsem se pohybovat kolem rychlých závodníků, ale ani to nakonec nepomohlo. Šestnáctá pozice rozhodně není to, kde bychom chtěli být. Jsem si ale jistý, že mě to určitě nezastaví v boji o to nejlepší,“ prohlásil v sobotu Kornfeil.

Po startu z šesté řady se Kornfeil dostal na bodované pozice. Držel se ve skupině, která bojovala o desáté místo. Poté se jihomoravský závodník snažil skupině ujet, což se nejprve nedařilo, ale v závěru si nakonec dokázal vybudovat potřebný náskok, aby si své desáté místo zajistil. Kornfeil si tak z Kataru odváží šest bodů.

„Dnešní výsledek je dobrý – zejména po nevydařené kvalifikaci. Ve warm-upu jsme udělali pár důležitých změn, za které týmu moc děkuji. Našli jsme dobrou shodu ve fungování pneumatik a pérování. Motorka se chovala velmi dobře, díky čemuž jsem si jízdu mohl užívat. Škoda, že se mi nepodařilo utrhnout společně s Bastianinim. Do první zatáčky je totiž třeba najíždět před soupeři, aby byl úprk možný. To se ale nedá nic dělat. V naší skupince dobře bojovali a moc mě těší, že jsem ten souboj vyhrál. Za desáté místo se rozhodně nemusíme stydět. Body nějaké vezeme a to je důležité,“ říká spokojený závodník.

Doporučujeme

Články odjinud