Kornfeil dokončil katarský závod v první desítce

Kornfeil dokončil katarský závod v první desítce

Český jezdec Jakub Kornfeil zahájil letošní sezónu devátým místem v Kataru a navíc vyhrál sázku se svým šéfmechanikem.

Vstup do letošního ročníku MS silničních motocyklů se Kornfeilovi podařil. V kvalifikaci si vyjel jedenácté místo. Ještě těsně před koncem byl šestý, ale postupně ještě několik dalších jezdců zajelo lepší časy, takže nakonec klesl na jedenácté místo, ale před závodem zůstal optimistický a věřil v dobrý výsledek.

„Chybělo opravdu maličko a mohli jsme být v první sedmičce. Je škoda, že nevyšlo poslední kolo. Jel jsem v tandemu s Phillipem Öttlem. Kolo jsme měli slušně rozjeté, ale v posledním sektoru se to pokazilo. Byl jsem malinko rychlejší, tak jsem do toho šel sám. Rychlost jsem měl dobrou, nazuté nové gumy, ale dokončit kolo v takovém tempu se nepodařilo. Je to škoda, dvě, tři desetinky by hodně pomohly. Každopádně jedenácté místo bych před víkendem bral všemi deseti. Motorka funguje dobře. Teď se jen rozmýšlíme nad směsí, jakou pro závod zvolíme. Moc děkuji týmu za super práci a všem u TV obrazovek/internetu, co drží palce! Zítra jdeme na to!“ sdělil po sobotní kvalifikaci Kornfeil.

Do závodu vyjížděl Kornfeil z jedenácté pozice a start se mu podařil. V úvodu závodu se dostal do boje o nejvyšší příčky. Nějakou dobu se pohyboval i kolem třetího místa. Poté sice o několik pozic přišel, ale nakonec si alespoň pohlídal umístění v elitní desítce, čímž navíc vyhrál sázku se svým šéfmechanikem. Kornfeil si z Kataru veze body za deváté místo.

„Začnu obrovským díkem mému týmu. Motorka fungovala výborně, takže proto jsem si mohl v závodě dovolit tolik věcí. I já sám jsem se dneska cítil velice dobře a věřil jsem, že by z toho mohl být slušný výsledek. Od poloviny závodu se trošku začala projevovat manka, která jsem vždycky nabral na rovinách. O to lepší jsem musel být v zatáčkách a to bralo svou daň – pneumatiky. Takže jsem trošku ubral na agresivitě a balancoval riziko. Samozřejmě jsem chtěl dokončit závod v top ten, to byl úkol číslo jedna. Do Argentiny máme skvělou motorku, takže se moc těším na další závod. Dalším důvodem pro top ten byla sázka s šéfmechanikem, který v případě mého úspěchu půjde z okruhu na hotel pěšky. Takže už mu balím svačinku na jeho třicetikilometrový výšlap :-) “ prohlásil po závodě Kornfeil.

Zdroj: TZ, foto: Prüstl GP

Doporučujeme

Články odjinud