Kornfeil: Na závod jsme dobře připraveni

Kornfeil: Na závod jsme dobře připraveni

Český motocyklový závodní oslavil začátkem dubna osmnáct let a nejlepším dárkem k narozeninám by určitě byl nějaký hezký výsledek ze závodu portugalské Grand Prix, který dnes startuje třicet minut po patnácté.

Přitom měl Jakub Kornfeil rychlost na lepší pozici startovního roštu 125ccm kubatury, ale opět to bylo o pomyslném štěstí a to prostě v kvalifikaci, kde skončil šestnáctý, neměl. Pro závod bude rozhodujícím prvkem hlavně počasí, které v Estorilu většinou nenabízí ideální podmínky.

„Dnešní (sobotní) ranní volný trénink se i přes počáteční velmi dobré časy na mokré trati, nakonec nevydařil úplně dle mých představ,“ uvedl Jakub Kornfeil. „Po úvodní dlouhé sekci strávené na trati, jsem pak stál trošku déle v boxech a při návratu zpět na trať už jsem se nedokázal za zbývajících zhruba deset minut dostat pořádně do tempa a to i přesto, že jsem každé kolo zrychloval.“

„Do kvalifikace pak všichni samozřejmě spěchali, tedy i včetně mne, neboť se nedalo odhadnout, zda zaprší či ne. Nikdo si totiž nechtěl zbytečně zkomplikovat život případnou špatnou startovní pozicí, protože po obloze se honily opravdu všelijaké mraky. V samotném závěru kvalifikace jsem se konečně dokázal dostat pod čas jedné minuty a padesáti vteřin, takže se dá říct, že s dosaženým časem jsem byl tak nějak spokojený, nicméně už v pátek jsem zde dokázal jet ještě zhruba o půl vteřiny rychleji, ale to se mi dnes zopakovat nepodařilo.“

„Chtělo to tu potřebnou kapku štěstí a mohl jsem být na startu ne šestnáctý, ale třeba klidně čtrnáctý. Na druhé straně mi zase naopak funguje motorka tak, jak bych si představoval za což bych chtěl týmu tímto i poděkovat. Také můžu konstatovat, že na závod jsme dobře připravení, protože máme jak na suchu, tak i na mokro dobré nastavení a tak nezbývá doufat, že mi zítra nebude ta kapka štěstí chybět znova,“ řekl závěrem Jakub Kornfeil.

FOTO: MPAFoto.com

Doporučujeme

Články odjinud