Kornfeil nebodoval ani v Americe

Kornfeil nebodoval ani v Americe

Kornfeil se bodů nedočkal ani v Americe a navíc jej během závodního víkendu trápily zdravotní komplikace.

Jediný český zástupce ve třídě Moto3 se letos zatím ještě nedočkal bodovaných pozic. Navíc musel během pátku navštívit lékaře, protože měl zdravotní problémy.

Ve volných trénincích se Kornfeil pohyboval až daleko za dvacátým místem. V kombinaci tří tréninků byl až osmadvacátý a na nejrychlejšího ztratil přes tři vteřiny. O moc lépe si bohužel nevedl ani v kvalifikaci, kde si zajistil třiadvacáté místo.

„Tady v Texasu bojujeme nejen se stejnými potížemi jako v Argentině, ale trošku mě taky trápí zdraví. Hrozně mě bolí hlava a to velmi negativně ovlivňuje soustředěnost,“ řekl po sobotní kvalifikaci jihomoravský závodník. „Jak se v naší hantýrce říká, že pod zadkem máme všechny senzory, co snímají chování motorky, tak tyto senzory tento víkend vůbec neexistují. Nicméně, jak jsme tak trošku očekávali, největší problém jsou rozjezdy. Celkem čtyřikrát se tady akceleruje z jedničky, což je pro nás nejztrátovější oblast. Kromě pomalých zatáček jsou tady rychlá esíčka, kde bohužel díky vyšším rychlostem uvnitř nich nemáme oproti ostatním žádnou výhodu,“ pokračuje jezdec. „Startovat ze sedmé řady je hrozné, nicméně bych rád vyzvedl dvě malá pozitiva. Nový motor (nový, nikoliv jiný), je o něco málo silnější a taky jsme zajeli rychlejší čas než Peco Bagnaia, který byl loni nejrychlejší Mahindrou. Vím, že se na tyto výsledky nedívá dobře, ale o to víc děkuji těm, kteří fandí a drží palce i v těchto ne úplně dobrých chvílích,“ dodal v sobotu Kornfeil.

Změna k lepšímu nepřišla ani v závodě. Po opakovaném startu se Kornfeil dostal do skupinky s Arenasem a Herrerou, ale oba mu postupem času ujeli. O třiadvacáté místo pak musel Kornfeil bojovat s Atiratphuvapatem, který ovšem těsně před Kornfeilem chyboval, musel mimo trať, takže nakonec Kornfeil zůstal osamocen na třiadvacátém místě, na němž i dokončil závod. To znamená, že ani ve třetím závodě letošního roku se Kornfeil bodů nedočkal.

„Bohužel dnes končíme dalším katastrofálním výsledkem,“ zhodnotil závod Jakub Kornfeil. „Jaké mezery máme v motorce, jsme říkali už včera. Dnes si na motorku stěžovat nebudu, protože v žádném případě nebyla tím největším problémem. Navíc, až skončím jako nejrychlejší Mahindra bez bodů, pak můžu naříkat na motorku,“ vypráví dále český jezdec.

„Největší problém bylo moje zdraví a ty opakované bolesti hlavy, nesoustředěnost a necitlivost těla. I přes masáže a inhalace jsem se cítil úplně hrozně a chvíli jsem dokonce zvažoval odstoupení ze závodu. To nebylo závodění, ale kroužení. Od nejlepší Mahindry jsem dostával v konečné fázi něco přes dvě vteřiny, taková je bohužel pravda. Těch problémů se teď valí nějak hodně. Během přestávky se tedy musím zaměřit na to, abych byl do Jerezu fit. Tam totiž konečně přijde úplně jiný profil trati a věřím, že budeme mít šanci bojovat o body. Moc děkuji fanouškům a partnerům za podporu. Udělám maximum pro to, abychom se konečně dostali někam jinam,“ uzavírá Kornfeil.

Zdroj: TZ Jakub Kornfeil

Doporučujeme

Články odjinud