Kornfeil není s devátým místem spokojený

Kornfeil není s devátým místem spokojený

Jakub Kornfeil v Austrálii obsadil deváté místo, ale se závodem příliš spokojený nebyl.

Kornfeilovi se obvykle daří ve volných v trénincích, ale v kvalifikaci už pak tolik ne. V Austrálii to však bylo spíše opačně. V kombinaci volný tréninků byl čtrnáctý a v kvalifikaci si dokázal polepšit a kvalifikoval se do druhé řady – konkrétně na čtvrté místo, což vypadalo slibně pro závod a Kornfeil byl spokojený.

„Z dnešní kvalifikace mám velkou radost. Abych byl upřímný, nečekal jsem, že by se to mohlo tak podařit. Motorka ale fungovala jak ještě nikdy tento víkend. Po vyjetí na trať jsme hned viděli přicházet rychlá kola, což byl dobrý signál. Na rovinkách to ale nebylo úplně snadné kvůli silnému větru. První kolo kvalifikace jsme jako většina jezdců vyjeli na mokrých pneumatikách. Po jednom okruhu jsme se hned vrátili pro suché obutí a hned jsem se pohyboval v nejlepší trojici. Během kvalifikace jsme taky trošku změnili strategii. Původní plán počítal se dvěma zastávkami a třemi vyjetími. Kvůli tomu brzkému zajetí to ale skončilo na třech zastávkách a čtyřech vyjetích. Jorge Martin za mnou našel slušnou referenci. O to jsem se ve finálních fázích snažil taky. Sedm minut před koncem jsem zajel, abych také našel slip stream. Nakonec jsem našel na trati skvělé místo a druhá řada je nakonec super výsledek naší strategie, nastavení motorky a mého tempa. Moc díky celému týmu a už se moc těším na zítřejší závod,“ sdělil po kvalifikaci Kornfeil.

Do australského závodu se Jakub Kornfeil vydával ze čtvrté pozice, ale po startu se propadl a postupně klesl až na dvacáté místo. Pak se zase prodíral vpřed. V cíli skončil jako devátý a se svým výkonem příliš spokojen nebyl.

„Je třeba si přiznat, že toto rozhodně nebyl závod, jaký jsme chtěli. Během závodu jsem toho moc neukázal. Byla to velká loterie. Když jsem viděl, co se děje na čele, snažil jsem se uklidnit a kontrolovat situaci zezadu s tím, že jsem věděl, že přijdou chyby ostatních. V posledním kole se ve druhé zatáčce poťukali Martin s Öttlem. Tam jsem předjel několik jezdců a dalších pár pak v zatáčce číslo čtyři. Nakonec z toho bylo deváté místo, což určitě není výsledek, který jsme čekali. Je fajn mít další body, nicméně naším cílem pořád zůstává pódium a nic jiného. Poslední závod zámoří bude v Malajsii, kam se moc těším. Je to trať, kterou mám moc rád. Doufám tedy, že tam budeme mnohem úspěšnější. Velký dík patří týmu. Motorka fungovala výborně a dneska odjela lepší závod než já sám,“ přiznal po závodě v Austrálii Kornfeil.

Zdroj: TZ Jakuba Kornfeila, foto: Prüstel GP

Doporučujeme

Články odjinud