Kornfeil odjíždí z Velké Británie s nulou

Kornfeil odjíždí z Velké Británie s nulou

Jakub Kornfeil má za sebou náročný víkend ve Velké Británii. Do cíle závodu dojel jako šestnáctý, takže odjíždí bez bodů.

Závodní víkend ve Velké Británii byl pro Kornfeila dost náročný. V prvním pátečním tréninku byl sice osmý, ale na tento výsledek už v dalších trénincích tak úplně nenavázal, takže nedokázal vybojovat přímý postoupit do druhé kvalifikace, musel tedy nastoupit do první části, která mu ale ovšem vůbec nevyšla. Zaznamenal svůj letošní nejhorší kvalifikační výsledek, když si vyjel jen devětadvacáté místo.

„Chtěl bych říct, že nemám slov, ale nebylo by to asi fér. Je to tak, jak to je! Prostě to byla moje nejhorší kvalifikace v letošním roce. Trošku nechápu, proč mi nebylo započítáno moje nejrychlejší kolo, protože pak bych neskončil jen v Q1, ale teď už s tím nic prostě nenaděláme. Zítra nás tedy čeká bitva o nějaké body z úplného chvostu startovního pole. Určitě to bude hodně náročný závod, protože nám ne moc dobře funguje předek motocyklu, hlavně na brzdách, tak asi nebude snadné jen tak někoho předjíždět. Snad se nám podaří na něco přijít ve warm upu, v což pevně věřím, protože motorka nefunguje tak jak bych si přál. A taky trochu doufám i v přízeň nevyzpytatelného počasí, takže bych si přál slunečnou neděli, neboť za chladna mi prostě nedrží předek. Cíl je jasný, a sice urvat co nejvíce bodů,“ řekl Kornfeil po kvalifikaci.

A mnoho důvodů k radosti nakonec Kornfeil neměl ani po závodě. Jako obvykle se sice dokázal posunout o dost příček vpřed oproti kvalifikaci, nicméně na body to tentokrát nestačilo. Do cíle dojel na šestnácté pozici, tedy na prvním nebodovaném místě.

„Jsem skutečně velmi zklamaný. Pro žádného jezdce to není dobrý pocit, když bojujete o body a nakonec máte na svém účtu nulu. Chtěl bych říct, že ať už to vypadalo, jak to vypadalo, tak jsme k bodům měli opravdu daleko, byť se to tak opticky možná jevit nemusí. A to přitom začátek víkendu nebyl nijak špatný, ovšem potom motorka z nějakého důvodu prostě nefungovala a to i v samotném závodě. Prakticky jsme se potýkali s problémem jak na předku, tak i na zadku. Když vám chybí jedno či druhé, dá se s tím nějak bojovat, nám však chybělo obojí, což byl náš hlavní problém. Jeli jsme s motorkou, jež byla "delší" než v předešlých závodních víkendech a jak je vidět, tak to nefungovalo. Pro Misano se vrátíme ke starému nastavení. Možná jsem měl ucházející start, i v úvodních kolech jsem se snažil se posouvat vpřed, možná jsem se pohyboval na bodovaných příčkách a snad i bojoval o body, ovšem k čemu to je, když jedu domů s prázdnou? Není k tomu co více říct! Omluva všem, kteří mne podporují je však na místě,“ takto shrnul Kornfeil své britské počínání.

Zdroj: TZ Jakuba Kornfeila, foto: Prüstel GP

Doporučujeme

Články odjinud