Kornfeil pojede příští rok Moto3 s Peugeotem

Kornfeil pojede příští rok Moto3 s Peugeotem

Jakub Kornfeil již má jisté angažmá pro příští rok. Přestupuje do týmu Prüstl GP Peugeot Motorcycles. Jeho kolegou bude Patrik Pulkkinen.

Jakub Kornfeil je aktuálně jezdcem týmu Drive M7 SIC Racing v kategorii Moto3 a sedlá motocykl značky Honda. To se ovšem od příštího roku změní. V nejnižší kategorii tedy český jezdec zůstane, ale změní tým i značku motocyklu. Od příštího roku bude sedlat stroj Peugeot u týmu Prüstl GP Peugeot.

Výše zmíněná německá stáj, v níž Kornfeil pojede, bude mít status továrního týmu Peugeot, ten v prostředí motocyklových závodů spadá pod indického výrobce Mahindra.

Jako Kornfeilův týmový kolega v tomto týmu byl oznámen Patrik Pulkkinen. Tento teprve patnáctiletý (šestnáct mu bude v březnu) finský jezdec závodí v Red Bull Rookies Cupu. 

„Už zítra letím do Japonska, jsem tedy velmi rád, že se na zámořské závody vypravím s jasnou závodnickou budoucností,“ řekl Jakub Kornfeil. „MotoGP je známo svým velmi tvrdým konkurenčním prostředím, v němž je nutné mít silnou podporu ze strany týmu. To je to, co mě na nové výzvě hodně láká. Opět usednu na nový motocykl, s nímž jsem se ve své dosavadní kariéře ještě nesetkal," pokračuje český jezdec.

„Letos bylo vidět, že Mahindry dosahují skvělých výsledků, takže jistě mají velký potenciál. Věřím, že jej dokážeme využít a že jej přetavíme i v dobré výsledky. Chtěl bych poděkovat všem partnerům za důvěru do další sezóny. Nejsme však ještě u konce letošní sezóny, takže v posledních čtyřech závodech ze sebe musím vydat maximum,“ dodává Kornfeil.

Doporučujeme

Články odjinud