Kornfeil si z Aragonie body neveze

Kornfeil si z Aragonie body neveze

Jakub Kornfeil se v Aragonii bodového zisku nedočkal. Závod dokončil na 25. pozici.

První páteční trénink zahájil Kornfeil na dvacáté pozici, odpoledne klesl na pětadvacáté místo, v sobotu dopoledne si ještě o jednu příčku pohoršil. Do aragonského závodu se Jakub Kornfeil kvalifikoval jako pětadvacátý.

„Jo, za mě kvalifikace asi nebyla úplně špatná. Řekl bych, že mám na motorce asi nejlepší pocit ze všech kvalifikací letos. V jeden moment jsem byl hrozně překvapený. Chytl jsem se za Joana Mira a v zatáčkových pasážích jsem se jej úplně v pohodě dokázal udržet. Až mě to lehce rozhodilo. V zatáčce sedm jsem byl trošku delší na brzdy a malinko jsem ztratil z výjezdu. Jinak to ale bylo dobré kolo. V posledním výjezdu jsem se opět snažil někoho chytit. Bohužel ale vysadili, takže jsem si musel radit sám. Ani tak to nebylo špatné. Problém byl v poslední pasáži a dlouhé rovince, kde hrozně ztrácím. Hlavně tedy, když jedu sám. I tak jsem kolo dokončil jen tři tisíciny za svým nejrychlejším časem. Jasně, pětadvacáté místo není ideální, ale beru to tak, že zajet sám 59,8s je hodně slušné a v závodě, kdy pojedeme v balíku a budu mít slip stream, to zase bude vypadat trošku jinak,“ sdělil po sobotní kvalifikaci Kornfeil.

V kvalifikaci sice jihomoravský závodník zajel až pětadvacátý čas, ale vlivem penalizací soupeřů se nakonec posunul na dvaadvacáté startovní místo.

Neděle začala v Aragonii mlhavým počasím. Musel se odkládat začátek warm upů, nakonec byl odložen i start závodů a závod nejslabší kubatury byl zkrácen na třináct kol. Před dvěma týdny v Misanu se Kornfeil na mokrém povrchu dočkal po delší době bodů. V Aragonii bylo v den závodu sucho a Kornfeil již na sanmarinský výsledek nenavázal. V závodě obsadil 25. místo.

„Dnešní závod byl spíš takový sprint. Neměl jsem úplně nejhorší start. Ale v sedmé zatáčce prvního kola to přišlo. Jako kamikadze tam vlítnul Manuel Pagliani. Nevím, co si tam chtěl dokázat, ale já musel narovnat motorku, ztratil jsem na výjezdu a předjelo mě asi šest lidí. S tím se bojuje těžko. Víme, že se maximálně dokážeme někde udržet. Stahovat manka není dost dobře možné. Už vůbec ne v tak krátkém závodě. Je to škoda. Včera jsme po kvalifikaci byli tak dobře naladění a závod zase dopadl tak neslavně,“ smutnil v neděli Kornfeil.

Zdroj: TZ, foto: Prüstel GP

Doporučujeme

Články odjinud