Kornfeil si z Katalánska odváží body za desáté místo

Kornfeil si z Katalánska odváží body za desáté místo

V Mugellu Kornfeil skončil bez bodů, ale v Katalánsku se opět vrátil na bodované pozice. Závod dokončil na desáté příčce.

V sobotní kvalifikaci si Jakub Kornfeil díky času 1:54,881 s zajistil šestnácté místo na startu. Vlivem penalizace italského závodníka Fabia di Giannantonia (za pomalou jízdu) si Kornfeil nakonec ještě o jedno místo polepšil.

„Závod vidím celkem optimisticky. Vím, že ztráta není až tak velká. Tato trať nepatří mezi moje nejoblíbenější, takže odstup dvou desetin na třetí řadu není špatný. Cílem bylo zajet 54.8 s, což se povedlo. Loni jsem startoval šestadvacátý, takže letošní posun je značný. Bude to náročný závod, ale motorka funguje dobře, takže se není čeho bát. Budu připravený bojovat o co největší počet bodů,“ sdělil po sobotní kvalifikaci jihomoravský závodník.

Do nedělního závodu se Kornfeil pouštěl z páté řady. S úvodním kolem nebyl spokojen, protože se mu příliš nepodařilo posunout se vpřed. O několik kol později bojoval s Antonellim, který mu pak záhy ujel. Naopak se k Čechovi dostala jedna skupinka, co jela původně dále za ním. Antonelli následně upadl, čímž se Kornfeil posunul o jedno místo vpřed. V závěru závodu upadli i další jezdci z přední skupiny (Rodrigo a Pawi), čímž se Kornfeil také posunul v pořadí vpřed. Se svými soupeři pak bojoval o sedmé místo. To nakonec nezískal, skončil desátý, díky čemuž si připsal šest bodů. Celkově má na svém kontě 42 bodů a je devátý, přičemž stejný počet bodů má i osmý Joan Mir.

„Dnes to nebylo nejlepší. V prvním kole jsem se dostal jen před jednoho soupeře. Pak jsem ale chytil dobré tempo, předjel jsem několik jezdců, dostal jsem se až na deváté místo a dotáhl jsem vedoucí skupinu. S Antonellim jsme hodně bojovali a bylo jasné, že musíme jet chytře, abychom se mohli udržet vpředu. Jenže Nicco byl příliš rychlý a já jsem prostě nebyl schopen se ho držet. Dojela mě skupina za námi. V posledním kole jsem se dostal na desáté místo. Dnes jsme určitě měli potenciál na sedmou pozici, ale po poměrně náročném víkendu jsem za toto umístění a další body rád,“ zhodnotil svůj závod Kornfeil.

Doporučujeme

Články odjinud