Kornfeil uzavřel sezónu nebodovaným místem

Kornfeil uzavřel sezónu nebodovaným místem

V posledním závodě letošního roku dojel Jakub Kornfeil do cíle jako osmnáctý, což znamená, že si žádné body nepřipsal.

Závodní víkend ve Valencii se celý odjel na suchém povrchu a pro Kornfeila byl poměrně komplikovaný. V pátečních trénincích se mu nedařilo. Celkově byl po dvou trénincích až devětadvacátý. O moc lepší to nebylo ani v sobotu. Po třech trénincích se český jezdec dostal na kombinované šestadvacáté místo. V kvalifikaci si pak ještě o jedno místo polepšil, ale stejně se musel smířit až s devátou startovní řadou.

„Do kvalifikace jsme motorku hodně změnili. Není možné jet s nastavením z testů ve Valencii. V posledních závodech jsme udělali slibný pokrok, takže jsem byl určitě pro tuto možnost. Motorka se ihned chovala daleko líp. V kvalifikaci jsem na směsi "M" zajel své nejrychlejší kolo, když jsem doháněl Kaito Tobu. Zajet sám s emkem 1'40,521 sekundy není špatné. Bohužel ale pozice stále nebyla nic moc. Pak jsem zamířil k mechanikům. Nazuli jsme poslední "S". Chtěl jsem se zavěsit za někým z rychlejších. Nakonec jsem vyjel s Leopardy. Na obrazovce jsem viděl, že jsem na čele skupinky. Jenže zpomalovat jsem nechtěl, abych nedostal penalizaci. Těch už letos bylo celkem dost. Nakonec jsem kvalifikaci dokončil za Bastianinim, ale žádné další zlepšení z toho nebylo,“ řekl po kvalifikaci jihomoravský závodník.



Do závodu ve Valencii se Jakub Kornfeil pouštěl až z deváté řady, ale start se mu povedl, takže v úvodu získal několik pozic k dobru. Po incidentu s Rodrigem se za Kornfeila na chvíli dostal i šampion Joan Mir, ale ten brzy českého jezdce překonal. Kornfeil nakonec ve Valencii skončil osmnáctý. V celkovém pořadí je dvaadvacátý se šestadvaceti body na kontě. Příští rok zůstává u stejného týmu jako letos, ale s jiným motocyklem, protože Peugeot/Mahindra v Moto3 končí.

„Měl jsem raketový start. To jsem ani nečekal, že se to až tak podaří. Za Mignem se pak závod celkem dobře rozjel a získal jsem slušný rytmus. Pak se ale kolem nás přehnal Mir, Migno se ho dokázal chytnout a poodjet. Když jsem viděl, že nemám na to, abych jel s nimi, soustředil jsem se na to svoje. Přede mnou i za mnou se otevřela díra, takže ani nic jiného nezbývalo. V závěru se na mě začali dotahovat, ale pořád jsem to měl pod kontrolou. Po startu z deváté řady, si myslím, není osmnácté místo vůbec špatné. Je skvělé skončit závod jako nejrychlejší Peugeot/Mahindra a potvrdit tak roli jezdce s nejvíce body na tomto stroji. Chci moc poděkovat týmu, že nám motorka fakt šlapala. Vím, že to letos nebyl lehký rok, ale dělali jsme, co se dalo. Obrovské poděkování patří také všem partnerům a sponzorům, fanouškům za trpělivost, rodičům, přítelkyni a prostě úplně všem, kteří vždycky myslí na to, že ta 84ka závodí. Teď máme před sebou další kapitolu, na kterou je třeba se dobře připravit. Věřím, že s podporou všech výše jmenovaných to zvládneme a dovedeme ke zdárnému konci,“ těmito slovy uzavřel Kornfeil letošní sezónu.

Zdroj: TZ, foto: Pruestl GP

Doporučujeme

Články odjinud