Kornfeil v Austrálii bojoval o podium, nakonec dojel pátý

Kornfeil v Austrálii bojoval o podium, nakonec dojel pátý

Po startu z osmé pozice se Jakub Kornfeil držel na předních pozicích a v bojích o podium. Nakonec dorazil do cíle jako pátý.

Kornfeilovi se v Austrálii dařilo již ve volných trénincích. V celkovém pořadí byl po trénincích druhý za Bradem Binderem. Po prvních deseti minutách sobotní kvalifikace se náš závodník držel na druhém místě. Dlouhou dobu se pak Kornfeil držel v první trojici. V závěru kvalifikace dokázal vylepšit svůj čas na 1:37,011, což ovšem neznamenalo vylepšení pozice. Jakub se nakonec kvalifikoval jako devátý. Vlivem penalizace soupeře se posunul o jedno místo vpřed.

„Motorka i tým pracují velmi dobře. Myslím, že celkově odvádíme dobrou práci. Nevím, co bylo špatně, ale měli jsme trošku větší očekávání. Hlavně já měl větší očekávání sám od sebe. Nedokázal jsem toto očekávání naplnit, a proto jsem trošku nespokojený. Na druhé straně ale motorka funguje velmi dobře, zajel jsem rychlá kola úplně sám a na závod máme solidní rychlost. Předpokládám, že se utvoří velká skupina jezdců, takže bude důležité zůstat v první skupině. Dnes jsme osmí a věřím, že zítra to může být ještě o něco lepší,“ prohlásil po včerejší kvalifikaci jihomoravský závodník.

Po startu závodu se Kornfeil pohyboval v první trojici. Nedá se však zcela říct, že by byl ve vedoucí skupině, protože v té době se ještě žádné skupině nepodařilo odpoutat se. V sedmém kole se však Kornfeil dostal do kontaktu s jedním ze soupeřů a následoval propad na čtyřiadvacáté místo. Ovšem český jezdec se nevzdal a relativně rychle se vrátil na přední pozice. V závěru se Kornfeil na malou chvíli objevil ve vedení, ale nakonec dorazil do cíle jako pátý. Na vítězného Oliveiru ztratil pouze 0,288 s.

„Dnešní závod byl úžasný. Moc jsem si ho užil. Od samého začátku jsem měl plán. Jenže v Moto3 nikdy nevíte. Ihned po startu to šlo dobře. Byl jsem druhý a dokonce i první. Čelo se však nedokázalo utrhnout. Fenati v nájezdu do čtvrté zatáčky začal brzdit hrozně brzy. Dotkl jsem se jeho kola a vyjel ven z trati. Nechtěl jsem to vzdát. Kola byla stále rychlá a za chvíli jsem věděl, že mám závod zpět. V celém mém tažení jsem cítil svou rychlost a sebejistotu. Když už jsem konečně byl ve vedoucí skupině, říkal jsem si, že teď musím zatáhnout ještě víc. V posledním kole jsem dokonce vedl závod. V jeho úplném závěru jsem se však propadl na páté místo. I tak ale tento výsledek musíme brát všemi deseti. Jsem za něj hrozně moc rád. Můj velký dík patří týmu za úžasnou práci. Toto pěkné páté místo bych chtěl věnovat mé mamince a přítelkyni, které slaví narozeniny. Takže všechno nejlepší!“ řekl Kornfeil po závodě. 

Doporučujeme

Články odjinud